James Lisney start nieuwe concertseizoen in ‘t Mosterdzaadje.

Foto: Wim Meijer Fotografie

Terwijl het van 1887 daterende gebouw nog nauwelijks uit de steigers is gaat het nieuwe concertseizoen van start in het intieme concertzaaltje in Santpoort-Noord. En dat gebeurt traditiegetrouw met James Lisney.

Er bestaan tradities die je zo lang mogelijk in ere moet houden. Eén daarvan is de opening van het nieuwe concertseizoen door de Londense pianist James Lisney. Hij doet het al jaren en tot groot genoegen van het publiek die dat niet wil missen. Op vrijdag 7 september om 20.00 uur en op zondag 9 september om 15.00 uur geeft hij een gevoelige aftrap met twee oorstrelende programma’s.Drama en vreugde zullen elkaar op vrijdag afwisselen in de muziek van Chopin (opus 35 waarin de beroemde Marche Funèbre) en het lichtvoetiger werk van o.a. Poulenc, Debussy en Chaminade.

Op zondag staat een van de laatste Beethovensonates centraal (opus 110) en horen we bewerkingen die Liszt schreef op de beroemde liederen van Schumann.

Waar Lisney eerst erg moest wennen aan de nabijheid van zijn publiek, gewend als hij is over de hele wereld in grote zalen te spelen, is hij er nu helemaal verknocht aan geraakt. Hij verheugt zich op dit concert evenzeer als zijn fans. Niet alleen van zijn prachtig pianospel, ook zijn verhaal erbij maakt zijn concerten tot een groot genoegen.Zaal open:
Zowel voor vrijdag 7 als voor zondag 9 september geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen