Velsen geniet van komedie Kunst en Kitsch nog vóór landelijke première

Foto: Lesley Pols

Nog voordat de komedie ‘Kunst & Kitsch’ zijn landelijke première in Amsterdam beleeft mag Velsen al genieten van de door John van Eerd geregisseerde komedie met Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper in de hoofdrollen.

Acteur,musicalspeler,komiek en nu dus ook regisseur Jon van Eerd zag het stuk in Londen met o.a. de Engelse steractrice Maggie Smith (de excentrieke dame uit ‘Downton Abbey’) en droomde al jaren om er een keer een Nederlandse bewerking van te maken. Dat gebeurt dus nu onder zijn regie. Hij koos voor de grote vrouwenrollen twee actrices die weten hoe je komedie moet spelen: Liz Snoijink en Raymonde de Kuiper die nog niet eerder sámen op de planken stonden.

Kunst & Kitsch (van Peter Shaffer) is een uitdagende komedie in de beste Engelse traditie, dus vol scherpe teksten, onverwachte wendingen en hilarische situaties. Het gaat over een tourgids van een oersaai landhuis. Als blijkt dat zij met haar ongebreidelde fantasie (en met veel succes bij haar toehoorders) de feiten flink verdraait om de rondleidingen zo wat spannender te maken, wordt ze op staande voet ontslagen. Haar chef krijgt echter spijt en besluit bij de excentrieke vrouw langs te gaan om haar hulp aan te bieden. Hieruit bloeit een wonderlijke vriendschap op waarin de dames wekelijks voor elkaar historische figuren gaan naspelen. In die hobby vliegen zij opnieuw uit de bocht. Tot grote hilariteit van het publiek, dat kan smullen van fantastische dialogen, onvergetelijke Engelse humor en een onbetaalbare climax.

De Velsense voorstelling van Kunst & Kitsch ligt nog vóór de landelijke première in Amsterdam. Regisseur Jon van Eerd koos de ambiance van de Velsense schouwburg én het hem zo vertrouwde Velsense publiek om zijn nieuwe toneelavontuur ‘in te spelen’. Als regisseur zit hij dus in de zaal en kijkt hij met de toeschouwers mee. Het wordt een extra spannende avond!

Datum: woensdag 19 september (20.15 uur) in de Stadsschouwburg Velsen.

Prijs: € 28,50 incl. pauzedrankje

Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl en tel. 0900 – 1505

Reacties