Shirma Rouse brengt het geluid van Aretha Franklin naar Stadsschouwburg Velsen

Foto: Thareyck Martina

Soulliefhebbers opgelet: op zaterdag 21 oktober (20.15 uur) staat zangeres Shirma Rouse in de Stadsschouwburg Velsen met een concert vol songs van de onbetwiste Queen of Soul: Aretha Franklin.

Insiders kennen Rouse al jaren als de fenomenale achtergrondzangeres van o.a. Wouter Hamel en Anouk. Rouse stond haar ook bij tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö, waar Anouk in 2013 negende werd met ‘Birds’. In datzelfde jaar deed Shirma Rouse mee aan The Voice of Holland waar ze Trijntje Oosterhuis koos als coach. Ze strandde in de halve finale, maar vestigde wel haar naam als één van de beste stemmen van Nederland.

Gewoon klasse
Als geen ander kan Shirma Rouse het repertoire van Aretha Franklin brengen. Met haar warme, soulvolle stem weet zij onmiddellijk te raken. Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van haar inspiratiebron maakte Rouse, samen met haar achtkoppige live band, een origineel en weergaloos mooi eerbetoon aan Aretha Franklin. Dat wordt voluit genieten van en zachtjes mee neuriën met klassiekers als ‘I say a little prayer’, ‘Respect’, ‘Think’ en ‘Natural Woman’. Blues Magazine schreef: “Fris en sprankelend. De nummers klinken zeer origineel. Shirma heeft haar eigen stem, en vertilt zich niet aan de hoge uithalen van Franklin. Gewoon klasse.”

Prijs: € 28,- incl. pauzedrankje en garderobe. Meer informatie en reserveren: www.stadsschouwburgvelsen.nl of tel. 0255 – 515789.

Cookieinstellingen