Italiaanse Barok en Chopin recital in ‘t Mosterdzaadje

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ook dit weekend weer twee concerten op het programma van een van de kleinste concertzaaltjes van Nederland, ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord.

Concerto delle Donne
Muziek van vrouwelijke Italiaanse componisten rond de 17e eeuw wordt op vrijdag 20 oktober om 20.00 uur in ‘t Mosterdzaadje gespeeld en in beeld gebracht door het ensemble ‘Concerto delle Donne’. De uitvoerenden zijn: Annemiek van Zeben (alt), Brigit de Klerk (mezzosopraan en blokfluiten), Juun Voorhoeve (viola da gamba), en Paula Quint (luit en arciliuto).

Concerto delle donne

‘Concerto delle Donne ’ stelt zich ten doel deze zelden gehoorde en toch zeer de moeite waard zijnde muziek opnieuw te laten klinken. Het zijn vrouwen die in de 16e, 17e en 18e eeuw een belangrijke rol hebben gespeeld leven, hetzij als zelfstandig musica, hetzij verbonden aan een klooster. Vrouwen die hun eigen bundels publiceerden of een plek veroverden in verzamelalbums tussen bekende mannelijke componisten.  Op het programma met de titel ‘L’amante segreto’  staan composities van  Maddalena Casulana, Barbara Strozzi, Isabella Leonarda, Chiara Margarita Cozzolani.

­Bach en Chopin door Lidia Ksiazkiewicz
De Poolse pianiste en organiste Lidia Ksiazkiewicz maakt een Nederlandse concerttour en is op zondag 22 oktober om 15.00 uur in ‘t Mosterdzaadje te beluisteren.
Ze opent het programma met het Italiaans Concert van Bach waarna ze de vele kanten van Chopin laat horen.

Lidia Ksiazkiewicz

Net als Chopin verliet ze Polen en woont en werkt ze momenteel in Frankrijk. Zij won ongelooflijk veel prijzen in heel Europa. Tijdens een orgelconcours in Haarlem in 2001 maakte de organist Anton Doornheim kennis met haar en sinds die tijd organiseert hij concerten voor haar in Nederland. Nu dus voor het eerst in ‘t Mosterdzaadje. Zij is organist verbonden aan de kathedraal van Laon en begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg. Ook treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 20 oktober als voor zondag 22 oktober geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen