Telstar boekt vierde gelijkspel op rij

Terwijl Jong AZ al bijna de derde overwinning op rij aan het vieren was bracht Donny van Iperen diep in blessuretijd de 2-2 op het scorebord, waardoor Telstar toch nog een punt mee kon nemen naar Velsen.

(bron: NH Nieuws)

Lang zag het ernaar uit dat Jong AZ de volle winst zou pakken. Niet helemaal verrassend want de ploeg uit Alkmaar verscheen vanavond op het veld in een samenstelling die beduidend was versterkt met meerdere spelers uit de A-selectie zoals Fred Friday, Ricardo van Rhijn en Dabney dos Santos.

Het was precies datgene waar Telstar-trainer Mike Snoeij al voor had gewaarschuwd, en waarom hij zo’n moeite had met het spelen op dinsdagavond na het competitieweekend.

Jong AZ kwam al na negen minuten op voorsprong dankzij Teun Koopmeiners die de bal van 25 meter in de kruising wist te leggen.

De thuisploeg kreeg na deze vroege openingstreffer de kansen op de 2-0. Een voorzet van Levi Garcia kwam terecht bij Dabney dos Santos, die het met een halve omhaal probeerde, maar Telstar-doelman Rody de Boer bracht redding. Het tweede deel van de eerste helft was Telstar de betere partij. Met name Andrija Novakovich was een plaag voor de Jong AZ-verdediging. Uit de draai creëerde hij een kans, maar stuitte op Gino Coutinho.

Gelijkmaker Telstar
In de 31e minuut kopte Novakovich dan toch de gelijkmaker tegen de touwen. Op slag van rust kreeg Novakovich nog twee grote kansen, maar de spits kreeg de bal niet een tweede keer voorbij Coutinho.

Tweede helft
In de tweede helft kregen beide ploegen een grote kans. Namens Telstar was het nieuwkomer Mohammed Osman die maar nipt over de kruising schoot. Aan de andere kant was het Dos Santos die kansrijk was, maar naast schoot. Na een dubbele wissel van trainer Martin Haar was het de thuisploeg die de betere partij was. In de 67e minuut werd een inzet van Jong AZ-aanvaller Garcia van de lijn gehaald door Toine van Huizen.

Friday scoort de 2-1
Een ongelukkige glijpartij van Melvin Platje resulteerde in balbezit voor de Alkmaarders. Middenvelder Tijani Reijnders maakte hier dankbaar gebruik van en gaf een steekpass op Fred Friday, die De Boer passeerde en de bal vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen schoot.

Gelijkmaker diep in de blessuretijd
De spanning bleef in de slotfase in de wedstrijd. Osman was kansrijk met een vrije trap en Jong AZ was uit de tegenaanval  bijna trefzeker, maar het stiftje van Reijnders ging via De Boer naast. Diep in de blessuretijd was het Telstar die de verdiende gelijkmaker maakte. Uit de laatste hoekschop van de wedstrijd schoot Donny van Iperen de bal achter Coutinho en zo bleef de ploeg uit Velsen-Zuid ongeslagen in de Jupiler League.

Door het gelijkspel stijgt Jong AZ naar de vijfde plaats met zeven punten. Telstar is nu de nummer tien met vier punten.

Opstelling Jong AZ: Coutingho; Van Rhijn (Church/61), Hatzidiakos, Bakker, Wijndal (Kramer/61); Koopmeiners, Reijnders, Jacobs (Hoedemakers/87); Dos Santos, Friday, Garcia

Opstelling Telstar: De Boer; Sno, Van Huizen, Van Iperen, Brito; Korpershoek, Schouten, Toretta (Osman/30); Rodrigues, Novakovich, Platje (Zamouri/78)