Uitverkocht huis ziet prachtig schouwspel eindigen in gelijkspel

Telstar en Jong Ajax hebben gisteravond met hun tweede onderlinge treffen in deze competitie gezorgd voor een fraai en sensationeel staaltje klantenbinding.

(Bron: NH Nieuws / foto’s: Ton van Steijn)

Op het besneeuwde veld begon de wedstrijd met een enorme kans voor Telstar. Jong Ajax kreeg de bal niet goed weg waardoor de bal via Andrija Novakovich en Melvin Platje tot een knappe aanval kwam. De inzet van Novakovich werd uiteindelijk van de doellijn verwerkt door een Amsterdamse verdediger.

In de 19e minuut veroverde Novakovich de bal en werd hij na een een-twee alleen op doelman Norbert Alblas afgestuurd. De spits kreeg in de zestien een beuk van Leon Bergsma, maar volgens scheidsrechter Dieperink niet zwaar genoeg om te bestraffen met een strafschop.

Doelpunt Telstar
Telstar kwam in de 25e minuut op een 1-0 voorsprong. Een slappe vrije trap van Mohamed Hamdaoui gleed door de handen van doelman Norbert Alblas en eindigde in het Amsterdamse doel. Nog voor het half uur had Telstar op 2-0 moeten komen uit een hoekschop. De van Reading gehuurde Novakovich dook goed naar de bal, maar kopte deze naast het doel van Alblas.
Zian Flemming probeerde het aan de andere kant met een schot van afstand. Telstar-doelman Rody de Boer liet de bal ontglippen, maar zag de bal naast de paal over de achterlijn rollen.

Levendige periode
Het balbezit was de hele wedstrijd voor de Amsterdammers, de kansen echter voor de thuisploeg. Het leek in de 40e minuut dan ook via Novakovich op een 2-0 voorsprong te komen, maar de voorzet van Shaquill Sno werd vanuit buitenspelpositie gegeven. Platje was een minuut later nog gevaarlijk, maar zijn schot eindigde in de handen van Alblas.

Het publiek in het uitverkochte Rabobank IJmond Stadion grote winnaar van de avond (foto: Ton van Steijn)

Novakovich verdubbelt de score
De eerste grote kans van de tweede helft was een vrije kopkans van Flemming uit een hoekschop van Carel Eiting. De bal ging maar rakelings langs de paal. De Franse debutant Joakim Balmy betrad het veld en gelijk kwam Telstar op 2-0. Via Hamdaoui kwam de bal bij Novakovich die fraai doelman Alblas passeerde.

Cassierra met de aansluitingstreffer
Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de 2-0 kwam Mateo Cassierra door de Telstar-verdediging en schoot de 2-1 achter doelman De Boer. Daarmee leek het verzet van Telstar ineens gebroken, want 7 minuten later knikte Fleming een voorzet van Teun Bijleveld bij de tweede paal binnen, waarmee de stand op 2-2 kwam.

De ploeg van Michael Reiziger kreeg na de gelijkmaker de controle over de wedstrijd helemaal in handen. Dennis Johnsen was dichtbij de 2-3, maar de redding van De Boer was even fraai als de inzet van de Deen.

In de 72e minuut kreeg Telstar dan toch de deksel op de neus. Rechtsback Luis Orejuela kreeg de ruimte en de vrijheid om te slalommen door de Velsense-defensie. De miljoenenaankoop schoof de bal beheerst achter De Boer (2-3).

Telstar kopt op 3-3
Gesteund door het 3200 koppen tellende publiek bleef Telstar echter tot in de slotfase jagen op de gelijkmaker. Platje was tweemaal gevaarlijk, maar zag zijn inzet niet eindigen in een treffer. Uiteindelijk viel de 3-3 in de 88e minuut. Vanuit de kluts was het Jerdy Schouten die van dichtbij de bal in het doel van Alblas schoot.

Jong Ajax verliest koppositie
Door het gelijkspel is Jong Ajax de koppositie kwijtgeraakt aan NEC. Beide ploegen hebben 49 punten, maar het doelsaldo van de Nijmegenaren is beter. Telstar volgt op de vierde plaats met 41 punten. In de periode gaat Jong Ajax alleen aan de leiding met tien punten, Telstar volgt op plaats acht met zeven punten.

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, Van Heertum, Van Huizen, Cabral; Korpershoek (Zamouri/83), Hamdaoui (Najah/79), Schouten; Platje, Novakovich, Sno (Balmy/55)

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Orejuela, Doekhi (Matusiwa/44), Bergsma, Lartey-Sanniez; Eiting, Bijleveld (Sierhuis/90), D. de Wit; Flemming, Cassierra, Johnsen

Kijk voor de interviews met trainer en spelers op NH Nieuws. Klik HIER voor een uitgebreide foto-impressie van Ton Steijn.