112

Vijf inbraken binnen één week in Velsen

Foto: Politie IJmond

In de afgelopen week zijn er in de gemeente Velsen maar liefst vijf inbraken gepleegd. Een inbreker kon door de politie worden aangehouden.

(Bron: Horen, Zien, Melden)

Woninginbraak Heerenduinweg IJmuiden
Tussen maandag 29 januari 2018 17:30 en woensdag 31 januari 2018 17:00 is er ingebroken in de woning aan de Heerenduinweg in IJmuiden. Hierbij is een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd. Er zijn goederen uit de woning weggenomen (Registratienummer: 2018020871).

Woninginbraak op de Iepenstraat in IJmuiden
Tussen vrijdag 2 februari 18:15 uur en zaterdag 3 februari 08:00 uur is er ingebroken in een woning op de Iepenstraat in IJmuiden. Bleek, dat men bezig was met het verbouwen van deze woning. Men heeft wat spullen uit deze woning gestolen (Registratienummer: 2018021971).

Woninginbraak Grote Boterbloem te Velserbroek
Op 3 februari 2018 omstreeks 21.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Grote Boterbloem in Velserbroek. Het keukenraam aan de voorzijde van de woning is daarbij geforceerd. De gehele woning is doorzocht. Het is onbekend of er goederen uit de woning zijn weggenomen (Registratienummer: 2018022285).

Inbreker verrast bij inbraak op Eridanusstraat in IJmuiden
Op zaterdag 3 februari omstreeks 04.10 uur zag een bewoonster van de Eridanusstraat een man in haar achtertuin lopen. De man voelde aan de schuurdeur en de achterdeur. Toen de bewoonster het licht aandeed, rende de man weg. De politie werd gebeld, die stelde vervolgens een onderzoek in naar de man. Aanvankelijk werd de man niet aangetroffen. Niet veel later op de avond liep hij toch tegen de lamp als gevolg van een ander melding met betrekking tot een inbraak in een woning aan de Lierstraat.

Dorstige inbreker in de Lierstraat in IJmuiden
Omstreeks 04.35 uur werden bewoners van een woning op de Lierstraat in IJmuiden wakker van het blaffen van hun hond. Toen ze beneden gingen kijken zagen zij dat de achterdeur openstond en dat er voorwerpen uit hun woning waren weggenomen. Hierop werd de politie gebeld, die gedurende hun onderzoek een man met een krat bier over straat zagen lopen. Bij het zien van de politie rende de man weg. Kort hierop bleek uit een tuin op de Lierstraat een krat bier te zijn gestolen.

Kort daarna trof de politie in de directe omgeving een man aan, die voldeed aan het signalement gegeven van de eerdere inbraak op de Eridanusstraat. Deze man bleek ook spullen bij zich te hebben, die gestolen waren uit de woning op de Lierstaat. De man is aangehouden en zit voor verder onderzoek vast in een politiecel.

Melden
De politie vraagt een ieder die iets heeft gezien of gehoord dat met een van bovenstaande zaken te maken kan hebben dit te melden via 0900-8844 bij de politie IJmond of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Cookieinstellingen