Zwembad De Heerenduinen 3 weken dicht in hartje vakantie

10 jul , 18:56 Nieuws
heerenduinen
IJMUIDEN – Van 22 juli tot en met 11 augustus is het zwembad De Heerenduinen in Velsen dicht in verband met groot onderhoud. De laatste drie weken van de zomervakantie is het zwembad is weer volledig open.
(bron: IJmond Nieuws)
Alternatieve zwemmogelijkheden zijn de pierenbadjes, de zee, de Peddelpoel in Spaarnwoude, Westbroekplas in Velserbroek of een van de zwembaden in de omliggende gemeenten. Het zorgt desondanks voor boosheid en veel onbegrip. “Waar kunnen kinderen terecht die niet op vakantie gaan?” En ook “Het lijkt wel een 1 aprilgrap”.
Om de sluiting van het zwembad op te vangen kunnen kinderen deelnemen aan Zomerpret Velsen met de vele gratis sport- en spelactiviteiten in en rond de gemeente Velsen.
Gepoogd is de sluiting van het zwembad tot een minimum te beperken en daarin is een afweging gemaakt, kijkend naar de verschillende groepen bezoekers en waar het grootste nadeel ligt.
Normaal gesproken is het zwembad ongeveer 360 dagen per jaar open voor banenzwemmmers, recreatieve zwemmers en anderen. Ongeacht de periode waarin het zwembad geheel of gedeeltelijk sluit voor onderhoud raakt het altijd bepaalde groepen bezoekers. Tijdens het schooljaar/sportseizoen gebruiken meer groepen mensen dagelijks van het zwembad. School- en zwemlessen, diverse zwemverenigingen met trainingen en wedstrijden, medisch en diverse vormen van doelgroep-zwemmen. De afweging is gemaakt tussen de grotere groep recreatieve zwemmers en de andere groepen die buiten de zomervakantie langere tijd gebruik maken van het zwembad.
Na gesprekken met verschillende gebruikers is dit binnen de gemeenteraad Velsen eveneens besproken. De bekendmaking van het besluit op Facebook leverde een storm aan reacties bij de inwoners op. De raad erkent dat de communicatie eerder en beter gekund.
Bij de heropening van het zwembad zijn alle bezoekers en zwemmers weer welkom. Hopelijk vinden kinderen en andere zwemmers hun weg naar verkoeling en vertier op een van de alternatieve locaties of bij de georganiseerde activiteiten. Op naar zomerse vakantiedagen!