Controle Visserijwet rond sluizencomplex en buitenhaven IJmuiden

Foto: Politie IJmond

Afgelopen dinsdag en woensdag, 28 en 29 november, heeft er rondom het sluizencomplex en in de buitenhaven van IJmuiden een controle plaats gevonden in het kader van de visserijwet.

Deze controle werd uitgevoerd door medewerkers van het basisteam IJmond, de Landelijke Eenheid (Dienst Infra) en NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit).

Aanleiding van deze controle zijn een aantal meldingen aangaande de vangst van ondermaatse vis en het illegaal of op onjuiste locatie/wijze plaatsen van vistuigen.

Visueel en met dreggen
Tijdens deze controle is er zowel visueel alsmede middels dreggen onderzoek verricht. Er werd onder andere gelet of er illegaal vistuig aanwezig was. Tevens werd er gelet op de aanwezigheid van ondermaatse vis en regelgeving betreffende de zogenaamde “bag-limit”.

De bag-limit is de wettelijke regel die bepaalt hoeveel vis je per dag mag behouden voor eigen consumptie. De rest moet worden teruggezet, dit om illegale verkoop van vis tegen te gaan.

Proces-verbaal
Tijdens de controle werden geen illegaal / niet conform vergunning geplaatste vistuigen aangetroffen. Er zijn diverse (sport)vissers zowel op het water als aan land gecontroleerd. Er werd 1 x proces-verbaal opgemaakt tegen een visser welke in het bezit was van ondermaatse zeebaars en de bag-limit overschreed.

Cookieinstellingen