Telstar verrast koploper NEC

Toine van Huizen man van de openingstreffer

Telstar heeft zich maandag prima hersteld van de twee grote nederlagen op rij. De Witte Leeuwen versloegen koploper NEC met 3-2.

(bron: NH Nieuws)

Telstar startte met Shaquil Sno in de verdediging in plaats van de geschorste Rodney Cabral, die tegen Jong PSV rood kreeg. Donny van Iperen keerde terug in de basis ten koste van Jasper van Heertum.

Weliswaar had NEC meer balbezit, toch was de eerste echte kans onbedoeld voor Telstar. Na een kwartier schoot doelman Joris Delle de bal tegen Platje op, waarna de bal tegen de paal vloog. Vijf minuten voor rust kreeg NEC kort na elkaar twee kansen, maar de stift van Mohamed Rayhi spatte af op de kruising en een schot van Steeven Langil eindigde in de handen van keeper Rody de Boer.

Tweede helft
NEC kwam agressiever uit de kleedkamer na de rust, maar het was Telstar dat de score opende. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft schoot Toine van Huizen de bal strak in de kruising. Nog geen tien minuten later maakte Mo Osman een misschien nog wel mooier doelpunt en zette daarmee de 2-0 op het scorebord.

In de 72e minuut kreeg NEC de kans op de aansluittreffer toen de Nijmegenaren een penalty kregen. Welke door Achahbar werd verzilverd. Zeven minuten later was het Sven Braken die van dichtbij de gelijkmaker scoorde.

3-2 Platje
Nadat eerst Andrija Novakovich een kans op de 3-2 miste was het een minuut later Melvin Platje die het lukte het nog geen minuut later wel, waarmee de drie punten voor de Velsenaren werden veiliggesteld

Mike Snoei op tribune
Trainer Mike Snoei van Telstar, die overigens door de scheidsrechter naar de tribune werd gestuurd nadat hij het veld in was gerend, toonde zich na afloop van de wedstrijd erg tevreden: “Het is zo’n leuke ploeg”, aldus Snoei. “Thuis laten we geweldige dingen zien. Het is alleen jammer dat de mensen thuisblijven. Ik vond Toine van Huizen weer geweldig spelen vanavond.”

“We hadden even een zwak weekje”
Ook matchwinner Melvin Platje was blij met de overwinning. Over de voorafgaande week met de twee afgetekende verlieswedstrijden zei hij: “We hadden even een zwak weekje. Maar we hebben er goed over gepraat en we moeten die twee wedstrijden nu snel vergeten. Dat we toch nog de 3-2 maakten is een groot compliment voor het team. We zijn goed bezig met zijn allen en deze lijn moeten we doorzetten.”

Met de winst op NEC heeft Telstar goede zaken gedaan. De Velsenaren zijn hierdoor weer terug op de vierde plaats van de Jupiler League met 26 punten uit 15 duels, slechts drie punten minder dan Fortuna Sittard en Jong Ajax, die beide 29 punten hebben. NEC staat nog duidelijk aan kop met 33 punten.

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, van Iperen, van Huizen, Sno; Korpershoek (Najah/81), Osman, Schouten; Hamdaoui (v.Heertum/88), Novakovich en Platje

Opstelling NEC: Delle; Joppen (Heinloth/51), Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi (Owobowale/64), Braken, Langil (Achnahbar/70)

Klik HIER voor de interviews die mediapartner NH Nieuws na de wedstrijd had met trainer Mike Snoei en matchwinner Melvin Platje.