Stadsschouwburg Velsen opent seizoen met groot gek feest

Foto: Ron Pichel

Onder aanvoering van de komische presentatrice Tekla Paard (‘de parel van IJmuiden’ Brigitte Kaandorp) hebben grote theaternamen met Velsense roots als Hans Klok en Ruth Jacott én lokale sterren als Céline Dib en Demi Baltus afgelopen vrijdag, 15 september, het nieuwe theaterseizoen feestelijk ingeluid.

Demi Baltus, oud-winnares van de scholierentalentenjacht VIS en dichter van de IJuider Courant, opende met haar poetry slam de avond. Haar kleurrijke gedicht is terug te lezen in de nieuwe seizoenbrochure van de schouwburg.

Buurmeisje en buurman van het theater aan de Groeneweg, Céline en Samuel Dib lieten horen dat zij live even veel indruk maken als televisieprogramma’s als Holland’s Got Talent en The Voice Junior.

Klok en Jacott
Hans Klok, de wereldberoemde illusionist met Velsense roots, liet een aantal spectaculaire acts zien. Hilarisch was de vastbind-act waarin Tekla Paard als zijn nieuwe assistente fungeerde. Kaandorp en Klok samen op het toneel, dat kan alleen In hun geliefde Velsen!

(foto: Ron Pichel)

Comédiennes Lieneke le Roux & Mylene d’Anjou en de komische muzikale helden van De Wëreldbänd gaven vervolgens een voorproefje van de shows waarmee zij later nog naar IJmuiden komen.

Ruth Jacott, net als La Kaandorp zo’n grote theaterster met IJmuidense roots, zong ‘Leun op mij’. Deze bekende Nederhit werd door de uitverkochte zaal uit volle borst meegezongen.

Carry Tefsen
Carry Tefsen was speciaal voor de grootse seizoensopening vanuit Spanje gekomen. En heeft het Velsense publiek twee grote schilderijen geschonken. De grote doeken van de befaamde actrice krijgen een mooie plek in de foyers van het theater. Met Tekla Paard zong Tefsen ook nog een grappig nummer uit ‘De Jantjes’.

(foto: Ron Pichel)

‘Kak’-lied
De avond werd afgesloten door een ‘Kak’-lied van Brigitte Kaandorp en de Wëreldbänd. Voor de grand finale zorgde het IJmuidense shantykoor Grace Darling. Met Brigitte Kaandorp en alle aanwezigen in de zaal zongen zij het door Brigitte Kaandorp geschreven volkslied van IJmuiden en het lied ‘Op de Sluizen van IJmuiden’.

(foto: Ron Pichel)

Informatie voorstellingen Stadsschouwburg
De Wëreldbänd, Mylène d’Anjou en Lieneke le Roux, Céline Dib (in de Grote Kerstshow) zijn komend seizoen nog te zien in de Stadsschouwburg Velsen. De kaartverkoop voor deze en vele andere topshows is inmiddels in volle gang. Kijk voor meer informatie op www.stadsschouwburgvelsen.nl

Lees ook het interview dat redacteur Charles Duijff van Nieuws.nl vorig jaar had met Brigitte Kaandorp: Brigitte Kaandorp houdt van Bloemendaal

Cookieinstellingen