Daria van den Bercken vanavond met Scarlatti in ’t Mosterzaadje

Foto: 't Mosterdzaadje

De beroemde pianiste Daria van den Bercken is vanavond, vrijdag 22 september, om 20.00 uur te gast in ‘t Mosterdzaadje. Een hele eer haar te ontvangen en mee te maken wat ze doet met het recital rond de sonates van Scarlatti.

Daria van den Bercken presenteert een bloemlezing uit zijn pianowerk op een manier zoals alleen Daria van den Bercken dat kan. Haar Scarlatti cd is dit jaar verschenen.

Domenico Scarlatti (1685-1757) schreef meer dan 560 pianosonates. Het zijn unieke eendelige sonates, emotionele microwerelden op zich, met een sterk dansant karakter, maar ook overpeinzend, lyrisch, en intiem. Scarlatti stopte er al zijn kennis, liefde, innovatie en talent in.

Daria van den Bercken is een Nederlands pianiste van Russische afkomst. Haar carrière nam een vogelvlucht, zij won veel prijzen en wordt internationaal gevraagd om te soleren met orkest. In 2012 ontving Daria de Amsterdamprijs voor de Kunst, een van de meest prestigieuze prijzen van de hoofdstad.

Vrijdag 22 september, aanvang 20.00 uur (Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open). De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.
Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625)
Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen