Dakpannenconcert in ’t Mosterdzaadje; zondagmiddag pianorecital Maria Ivanovich

Foto: 't Mosterdzaadje

Vanavond wordt in ’t Mosterdzaadje in Santpoort-Noord een zogenaamd ‘Dakpannenconcert’ gegeven. Pianisten Patrick Hopper, Wim Voogd en bariton Joost van Tongeren zorgen ervoor dat vanavond niet het dak eràf, maar juist eròp komt.

Het mini-concertzaaltje, gevestigd in het voormalige kerkgebouw aan de Kerkweg 29, dateert van 1887 en bleek na ruim 130 jaar hard toe aan een nieuw dak. Daarin is inmiddels voorzien, alleen, omdat ’t Mosterdzaadje geen commercieel bedrijf is, is de financiële dekking nog niet helemaal rond. Om die reden worden er nu ‘dakpannenconcerten’ georganiseerd, om op die manier alsnog het benodigde geld binnen te krijgen.

Het Dakpannenconcert van vanavond begint om 20.00 uur, heeft als thema (hoe kan ’t anders) ‘dak’. Bestaat ook helemaal uit soorten muziek waar het thema ‘dak’ in voorkomt.

Met de Sonate voor piano quatre mains van Beethoven en de Petite Suite van Debussy lijkt het nog niet echt op een dakconcert, maar met “Boeuf sur le Toit” (de os op het dak) van Milhaud zet Joost van Tongeren zeker te toon. Aanstekelijke melodieën en bitterzoete harmonieën en de sfeer van het Carnaval in Rio. En met ‘Kom van dat dak af’  laten de vrienden horen dat het niet altijd zo klassiek met ze gesteld is.

Pianorecital Maria Ivanovich
Zondag 7 oktober om 15.00 uur treedt in ‘t Mosterdzaadje de pianiste Maria Ivanovich op. Zij komt uit Barcelona overgevlogen om in haar pianorecital haar liefde voor de min of meer minimalistische muziek te betuigen. Een stijl waar behalve vertolkers ook publiek steeds meer affiniteit mee heeft. Op haar programma Mompou, ter Veldhuis, Schontal en Harada.Maria Ivanovich koos het programma  dat op dit moment van haar kunstzinnige ontwikkeling het best bij haar aansluit. De muziek is vrij van simpele briljante effecten en zoete romantiek. Het is een verkenning van zeer diepe gevoelens opgewekt door een onverwachte diversiteit van verfijnde geluiden. De door Maria uitgekozen muziek brengt haar zelf en ook de luisteraar in een wereld van transparante bel-achtige geluiden, reizend door verwoestende gevoelens bereikt met minimalistische middelen en uiteindelijk terechtkomend in een staat van dronkenschap veroorzaakt door het stuk dat geïnspireerd  is op  “De tuin der Lusten” van Jeroen Bosch

Maria Ivanovich won meer dan veertig internationale pianoconcoursen en bekleed in Barcelona diverse leidinggevende en organisatorische functies op concert muziek gebied.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 5 oktober als voor zondag 7 oktober geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen