Benefietconcert Pieter Wispelwey en Wit-Russische pianist Alexey Ischanka in ‘t Mosterdzaadje.

Foto: Ed de Leeuw

Vrijdagavond 28 september suites 4, 5 en 6 van Bach door cellist Pieter Wispelwey en zondagmiddag 30 september recital verzorgd door de Wit-Russische pianist Alexsey Ischanka.

Pieter Wispelwey
Met drie solo suites van Johann Sebastiaan Bach levert de cellist Pieter Wispelwey op vrijdag 28 september om 20.00 uur in t Mosterdzaadje zijn bijdrage aan het nieuwe dak.

Als oud-Santpoortenaar die er al vanaf zijn Conservatoriumtijd een podium vond, bleef hij, ondanks zijn glorieuze carrière, ‘t Mosterdzaadje altijd trouw. Zo verzorgt hij traditiegetrouw het jaarlijkse donateursconcert en vulde hij de jubileum cd die uitkwam bij het 35 jarig bestaan.

Pieter Wispelwey is wereldwijd beroemd om zijn vertolking van Bach. Hij kent de suites als zijn broekzak en weet er veel over te vertellen ook. Zijn concerten zijn uniek. Moet je een keer meegemaakt hebben. Over het programma schrijft Pieter Wispelwey:

“Ik wil suites 4, 5 en 6 doen. Dat is zo’n beetje de sacristie, het dak en de koepel van het gebouw. De zesde is natuurlijk de kroon op de cyclus. De vierde de poort naar de tweede helft, waarin het allemaal iets mystieker, raadselachtiger en diepgravender wordt. De vijfde is de weerbarstigste. De heftigste en schaduwrijkste voordat het alles gaat stralen en schitteren”.

Alexsey Ischanka
De in Parijs wonende en werkende pianist Alexsey Ischanka (Wit-Rusland) komt naar Santpoort om op zondag 30 september om 15.00 uur een prachtig recital te verzorgen.

Hij opent heel sterk met de Partita nr. 2 in C mineur van Johann Sebastiaan Bach. Een indrukwekkend stuk muziek in zes delen dat van de pianist het uiterste aan techniek en concentratie vraagt. Uit de bundel “Seizoenen’ van Tsjaikovsky horen we de melancholieke en sfeervolle maanden oktober en november. Van Chopin drie etudes en de uitdagende Mephisto Waltz van Liszt. Hij eindigt met de Toccata van de Wit-Russische componist Segey Beltiukov.

In dit concert laat deze gelauwerde pianist zich aan het publiek in ‘t Mosterdzaadje van alle kanten kennen. Er zijn cd’s van hem uitgebracht.

Zaal open:
Zowel voor vrijdag 28 september als voor zondag 30 september geldt dat de zaal vanaf een half uur voor aanvang is geopend. De toegang is vrij, maar een bijdrage in de onkosten is wenselijk.

Adres: ’t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord (telefoon: 023-5378625). Website: www.mosterdzaadje.nl

Cookieinstellingen