Vogels kijken tijdens Kennemer Vogeldag bij Fort benoorden Spaarndam

Foto: Wim Meijer Fotografie

SPAARNDAM – Op zondag 7 april vindt bij Fort benoorden Spaarndam de Kennemer Vogeldag plaats. Iedereen die een keer van alles wilt zien en horen over onze vogels in een unieke, natuurlijke en romantische omgeving komt dan volledig aan zijn/haar trekken.

Met Fort benoorden Spaarndam als unieke uitvalsbasis kan men onder leiding van gidsen struinen door drie prachtige vogelbiotopen: het Landje van Gruijters, de Hekslootpolder en het normaal niet toegankelijke Munitiebos.

Vroege en late vogels
Al vroeg, vanaf 7.00 uur, kan men deelnemen aan een vroege vogel-fietstocht of meemaken waarom en hoe vogels worden geringd. En vanaf 8.00 staan gidsen met hun telescopen en verrekijkers klaar bij het observatiepunt genaamd Big Sit aan de kop van Landje van Gruijters om steltlopers – waarvan de kluut wel één van de sierlijkste is –, eenden en allerlei andere (waad-)vogels te spotten.  Vanaf 9.30 gaat de Vogeldag echt helemaal los: voor jonger en ouder zijn er allerlei vogelexcursies, demonstraties (vogels opzetten) en worden onvergetelijke vogelverhalen verteld. Verder wordt er ook een workshop tekenen en schilderen van vogels gegeven. Kinderen kunnen uilenballen pluizen, speuren naar de verborgen vogels van het forteiland en luisteren naar mysterieuze vogelgeluiden ín het fort. Kinderen krijgen voor elke kinderactiviteit een stempel op hun kaart; zij krijgen dan een op naam gesteld ‘vogeldiploma’ als zij alle behaalde stempels laten zien.

In het fort krijgt men een cultuurhistorische rondleiding en is er een vogeltentoonstelling. En overal in en om het fort zijn deskundigen om ieders vragen over vogels te beantwoorden.

Het volledige programma met tijdstippen en locaties én informatie over de kinderstempelkaart staat op http://www.100procentkluut.nl.

Cookieinstellingen