‘Keeltjes en lippen’ gekozen tot typisch IJmuidens visgerecht.

Foto: IJmuiden Rauw aan Zee - FB

De visreceptenwedstrijd van IJmuiden Rauw aan Zee en het Havenfestival is gewonnen door de Gijsbrecht de Zeeuw. De 88-jarige IJmuidenaar veroverde de harten van de jury én de visliefhebbers die via Facebook konden stemmen met zijn keeltjes en lippen van kabeljauw.

(bron: IJmuiden Rauw aan Zee – Facebook)

Dit gerecht kan op 23 en 24 juni geproefd worden in het IJmuiden Rauw aan Zee-paviljoen (zolang de voorraad strekt). Hobbykoks kunnen het recept ook mee naar huis nemen.

,,De schoonheid van dit gerecht zit hem in de eenvoud, maar ook in het gebruik van onderschatte delen van de kabeljauw”, aldus jurylid René Pluijm van Pluijms Eetbare Wereld.. ,,Het is een heerlijk gerecht dat u tijdens het Havenfestival echt moet komen proeven of thuis eens moet bereiden.”

Gijsbrecht de Zeeuw laat weten dat er in zijn familie vroeger regelmatig keeltjes en lippen van kabeljauw werden gegeten. Dat maakt het in de ogen van de jury een klassiek, typisch IJmuidens visgerecht.

Tijdens het Havenfestival ontvangt Gijsbrecht de Zeeuw uit handen van wethouder Jeroen Verwoort een dinercheque voor één van de visrestaurants in IJmuiden. Het filmpje met de drie genomineerde visrecepten staat op de Facebook-pagina van IJmuiden Rauw aan Zee.

Cookieinstellingen