Telstar kent droomstart nieuw seizoen met uitoverwinning tegen Vitesse

10 aug , 8:59 Sport
448886868 814000707374772 6684082627588152301 n
ARNHEM / VELSEN - Met drie punten wegrijden uit Arnhem. Het is iets waarvoor Telstar 42 jaar voor terug moet in de geschiedenis. Voor ’t laatst gebeurde dat in 1982. Toen won Telstar met 0-1. Nu was het een heel wat doelpuntrijkere wedstrijd met een knotsgek verloop in het laatste halfuur.
Aanvankelijk was er in het GelreDome niets dan optimisme aan de kant van de Arnhemmers. Na een lange periode van onzekerheid of Vitesse überhaupt nog als BVO zou blijven bestaan, kwam afgelopen week het groene licht van de KNVB. Reden voor een feestje. De nederlaag van gisteravond zorgde echter voor een flinke domper op de feestvreugde. Een domper die zich al tien minuten voor rust aankondigde toen Vitesse op achterstand kwam door een doelpunt van Danny Bakker.
Lange tijd bleef de voorsprong van de Velsenaren overeind totdat in de 70e minuut de wedstrijd volledig keerde toen Vitesse binnen drie minuten de achterstand omboog naar een 2-1 voorsprong door doelpunten van Marcus Steffen en Tomislav Gudelj.
Toch lukte het de Arnhemmers niet om de voorsprong over de streep te trekken. Eerst was het opnieuw Danny Bakker die in de 81e minuut tekende voor de 2-2 en in de 86e minuut maakte Zakaria Eddahchouri de klus af, waardoor het team van de debuterende hoofdtrainer Anthony Correia met drie punten kon afreizen naar Velsen.
Voor Telstar betekent heet een uitzonderlijk mooie start van het nieuwe KKD-seizoen. Een start die volgend weekend een vervolg kan krijgen als de Witte leeuwen op eigen veld aantreden tegen Eindhoven, dat gisteravond op eigen veld met 2-0 won van FC Den Bosch.
Klik HIER voor het wedstrijdverslag met het interview na de wedstrijd met Anthony Correia van mediapartner NH.