Geen koppositie KKD voor Telstar na verlies van Excelsior

14 sep , 8:05 Sport
459116716 859408276167348 7439520173929954915 n
ROTTERDAM / VELSEN - Een rasechte topper in de Keuken Kampioen Divisie. Zo luidde de affiche van het treffen tussen Excelsior en Telstar van gisteravond. Een unieke positie voor de club uit Velsen die vorig seizoen nog bungelde in de staart van de KKD, maar na 5 wedstrijden in het nieuwe seizoen opeens al door sommigen wordt gezien als ‘outsider voor de titel’.
Voor zover de Witte Leeuwen daar zelf al in geloofden zijn ze na gisteravond toch weer even terug met beide benen op de grond. Op Woudestein (tegenwoordig het Stadion Woudestein) bleek Excelsior (degradant van vorig seizoen) in ieder geval deze avond een maatje te groot voor het team van Anthony Correia.
Al voor de rust wist Excelsior tweemaal de bal achter Ronald Koeman jr. in het net te krijgen via Jacky Donkor en Seydou Fini.
Ondanks het feit dat Telstar aanvallend tot dan toe weinig had gebracht zorgde Seydou Fini Youssef el Kachatti er halverwege de tweede helft toch voor dat de spanning in de wedstrijd terugkwam door te tekenen voor de 2-1. Een lange trap van Koeman werd door Reda Kharchouch met het hoofd verlengd, waarna Youssef el Kachatti bal binnenprikte.
De illusie om niet met lege handen uit Rotterdam te vertrekken werd 10 minuten later echter de grond in geboord door Ilias Bronkhorst, die na een solo de stand op 3-1 bracht. In de laatste officiële speelminuut wist Mohamed Hamdaoui de achterstand nog terug te brengen tot 3-2, maar dat veranderde niets meer aan het feit dat de avond voor Telstar geen punten opleverde.
Komende week reist Telstar af naar Den Haag voor het treffen met ADO. In de wetenschap dat de Hagenezen twee weken geleden in eigen huis met 0-5 onderuit gingen tegen Excelsior zou je denken dat er voor Telstar kansen liggen om opnieuw de weg naar de koppositie van de KKD in te slaan.