Door de regen naar de kwalificatie Dutch Grand Prix; goed voor Max, maar je zult maar op de tribune zitten!

24 aug , 9:53 Sport
fd8b7efb a769 45ba 828e 97433e8e3d6e
ZANDVOORT - De massale toestroom naar Zandvoort is weer op gang gekomen, en net zoals vorig jaar, toen de regen domineerde tijdens het iconische race-evenement, bepalen ook vanmorgen de poncho’s en paraplu's het beeld op Station Zandvoort, waar iedere 5 minuten een nieuwe volle trein met Verstappen-supporters binnenkomt.
(bron: ANP / Nieuws.nl – foto’s: Inter Visual Studio)
Niet leuk voor die pakweg 100.000 mensen op de tribunes en in het duingebied van Circuit Zandvoort, maar voor Max Verstappen misschien niet helemaal verkeerd. Het mag duidelijk zijn dat juist Max komt ‘bovendrijven’ bij overvloedig hemelwater. En een beetje ‘hulp van bovenaf’ kan hij best gebruiken, want gold hij voorgaande 3 jaar als de onbetwiste favoriet op zijn ‘thuiscircuit', dit jaar is dat niet het geval. Dat bleek al in de voorgaande 5 races, en dat bleek ook bij de twee vrije trainingen van gisteren. Er is dus werk aan de winkel voor Red Bull.
"We zijn een beetje te langzaam", zei Max Verstappen na de twee vrije trainingen, waarin hij respectievelijk de tweede en de vijfde tijd realiseerde. "Een beetje te langzaam in de korte run en een beetje te langzaam in de lange run. Op dit moment weten we niet goed hoe we dit specifiek moeten verbeteren. We zullen daarnaar moeten kijken."
Verstappen aast op een vierde zege op rij in de Grote Prijs van Nederland, maar hij is in een fase terechtgekomen waarin hij niet meer zo dominant is als in de voorgaande twee seizoenen. De 26-jarige Limburger heeft na de Grote Prijs van Spanje op 23 juni niet meer gewonnen en is al vier races zonder zege. "De positie waarin we verkeren is niet helemaal onverwacht. De afgelopen races misten we ook al de snelheid. Een verrassing is het dus niet, maar we gaan er wel alles aan doen om de auto wat beter in vorm te krijgen voor de kwalificatie op zaterdag."
In hoeverre Verstappen ‘geholpen’ gaat worden door de weersomstandigheden zal moeten blijken. Gisteren leek ’t erop dat juist rond de tijd van de kwalificatie (15.00u – 16.00u) regen en onweer over het circuit zouden trekken. Op dit moment lijkt het hoogtepunt van de regen een paar uurtjes later te komen. Voor de supporters is dat een goed bericht, maar als ’t aan Max ligt…