Telstar en Jong Ajax delen te punten en blijven ongeslagen

Moeilijke avond voor Telstar-doelman Rody de Boer: 6x vissen!

In een aantrekkelijke wedstrijd zijn gisteravond Jong Ajax en Telstar erin geslaagd om beide hun ongeslagen status in de Jupiler League te behouden door met 1-1 gelijk te spelen.

De wedstrijd kende vooral in het eerste half uur en in de slotfase grote kansen voor beide ploegen. Gedurende het eerste kwartier leek Ajax oppermachtig. Toch waren het de bezoekers uit Velsen die voor het eerste doelpunt tekenden. Vanuit een hoekschop in de 28e minuut wist Toine van Huizen in te koppen.

Het kostte Jong Ajax een uur puzzelen voordat uiteindelijk in de 83e minuut invaller Teun Bijleveld de bal tegen de touwen werkte, nadat de bal eerst tegen de lat was geschoten door Dennis Johnson.

In de slotfase waren het nog Melvin Platje die rakelings langs het doel van de Amsterdammers schoot, terwijl aan de andere kant Ian Flemming met een omhaal de sterke keepende Telstar-doelman Rody de Boer tot een redding dwong. Ook Teun Bijleveld en Mo Osman kwamen nog dicht bij een treffer, maar zagen hun pogingen gekeerd worden.