Wandelvierdaagse IJmuiden: Nog één avond te gaan!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Vandaag is alweer de laatste dag van IJmuidense Avondvierdaagse. Ruim duizend IJmuidenaren, jong en oud, lopen al drie avonden lang afstanden van 5, 10 of 15 kilometer met als doel: de eindstreep op donderdag 7 juni, vanavond dus, bij Sporthal Zeewijk.

Het is dit jaar voor de 43e keer dat Wandelsportvereniging De Kennemer Jagers de IJmuidense Avondvierdaagse organiseert. Daarmee toont het zich een sportevenement dat door de generaties heen, met name bij de jeugd, populair blijft.Je kunt het best bijzonder noemen. Ondanks het feit dat de jeugd zich in hun vrije tijd steeds meer lijkt te storten om computer, tablet en games lijkt deze 4 dagen per jaar de fysieke inspanning van het vierdaagse wandelevenement het toch te winnen van het digitale vertier.

Vrijwilligers
Toch met Joke Koster van de organisatie toegeven dat het evenement in de laatste 5 tot 10 jaar een terugloop ziet van het aantal deelnemers. ‘Dat ligt niet aan de jeugd. De kinderen willen graag’, aldus Joke. ‘Het wordt alleen steeds moeilijke om vrijwilligers te vinden die mee willen lopen. Ouders werken tegenwoordig bijna allemaal en hebben ’s avonds vaak niet de tijd of de energie om nog mee te lopen met de kinderen. En dat vertaalt zich dus ook in het aantal kinderen dat meeloopt’.Ondanks het feit dat er in het verleden dan misschien meer deelnemers waren, was het de laatste dagen rond de klok van 18.00 uur toch een drukte van belang rond Sporthal Zeewijk, de startlocatie van de Avondvierdaagse: Een krioelende massa van vele honderden kinderen die al de nodige energie de vrije loop lieten op het veld of op de speelattributen voor de sporthal, om vervolgens massaal op pad te gaan voor hun 5, 10 of 15 kilometer.Uitgebreide (downloadbare) fotoserie
Gisteren, op de derde dag van de Avondvierdaagse, was ook Velsen.Nieuws.nl aanwezig en maakte langs de route bijgaande fotoreportage. Klik op de foto en je krijgt een grotere versie die gratis downloadbaar is. Velsen.Nieuws.nl wenst je veel kijkplezier en voor vanavond nog heel veel wandelplezier gedurende de warme slotetappe. 

Cookieinstellingen