Telstar heeft het lastig tegen Jong AZ maar pakt toch volle winst

Scorend duo Mohammed Osman en Melvin Platje

In een bijna uitverkocht huis heeft Telstar wederom goede zaken gedaan in de Jupiler League door met 2-1 te winnen van Jong AZ.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Ton van Steijn)

De ploeg van Mike Snoei kende een moeizame start, maar wist de wedstrijd toch in de tweede helft toch te kantelende en de Alkmaarders met lege handen naar huis te sturen.

In de eerste helft kregen Melvin Platje en Andrija Novakovich kleine kansjes namens de thuisploeg. Aan de andere kant van het veld was het Tijjiani Reijnders die doelman Rody de Boer testte met een gevaarlijke vrije trap.

Na iets meer dan een half uur kwamen de bezoekers uit Alkmaar op voorsprong. Uit de hoekschop van Mees Hoedemakers knikte Ferdy Druijf de bal tegen de touwen. Telstar zag vlak voor het rustsignaal Mo Hamdaoui nog een geniale poging wagen, maar zijn inzet eindigde op het dak van het doel.

Duo Platje – Osman
In de tweede helft kantelde Telstar de wedstrijd. Het duo Melvin Platje / Mohammed Osman keerde de wedstrijd met voor beide een doelpunt en een assist. In de 55e minuut knalde Osman de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Platje in de 69e minuut de 2-1 op het werkende scorebord liet noteren.

Hamdaoui, eerder al kansrijk met een Van Basten-achtige poging, pegelde een vrije trap van ruime afstand op de lat.

Jong AZ gaf zich niet gewonnen. Onder meer Owen Wijndal probeerde het met een schot, maar De Boer keerde fraai. In de blessuretijd (6 minuten!) kreeg Druijf een niet te missen kans op de gelijkmaker. Zijn inzet ging op de paal, de rebound van Iliass Bel Hassani in het zijnet.

40 punten
Telstar staat nog altijd knap vierde in de Jupiler League. De ploeg van Mike Snoei heeft nu evenveel punten (40) als vorig jaar over het hele seizoen onder Michel Vonk. Jong AZ is de nummer negentien met zeventien punten.

Opstelling Telstar: De Boer; Lopes, Van Iperen, Van Huizen, Brito; Korpershoek (Van Heertum/85), Osman, Schouten; Platje, Novakovich (Najah/90+3), Hamdaoui (Sno/88)

Opstelling Jong AZ: Olij; Regeling (Church/82), Van Eijden, Kramer, Wijndal; Hoedemakers, Bal Hassani, Reijnders; Jacobs, Druijf, Koreniuk (Duijn/74)

Telstar viert feest na afloop van de wedstrijd tegen Jong AZ (foto: Ton van Steijn)