Telstar-trainer Mike Snoei: “Sodemieter op met die muts”

Foto: NH Nieuws

Telstar neemt het morgen op tegen Jong PSV. De Noord-Hollandse club staat boven verwachting op een vierde plaats. De Eindhovenaren hebben vijf punten minder en staan op een negende positie.

(bron: NH Nieuws)

Trainer Mike Snoei wil een ‘fantastische uitgangspositie’ creĆ«ren voor de wedstrijd van maandag tegen koploper NEC. “Dat kan alleen als we drie punten bijschrijven. Het bizarre is dat we hebben verloren van RKC Waalwijk, maar de concurrenten hebben ook punten laten liggen, dus we staan er geweldig voor. Nu moeten we goede zaken doen door te winnen van Jong PSV. Dan kunnen we maandag een mooie finale spelen tegen NEC.”

Talentvol PSV
“Ik ben afgelopen maandag samen met assistent Anthony Correia wezen kijken bij een wedstrijd van Jong PSV. Het werd 2-0 tegen Jong FC Utrecht, maar het had wel 7-0 kunnen zijn. De eredivisiewaardige spits Lammers had veel kansen nodig, maar die kansen kwamen er wel”, zegt Snoei over een ploeg die hij talentvol noemt. “Het zijn niet alleen jongen gasten, maar er zijn ook een aantal ervaren jongens.”

Beloftenelftal
“Het is een verschil als je de beloftenelftallen op vrijdag of op maandag treft. Maandag stelt de hoofdtrainer vaak meer jonge talenten op. Ik vond het altijd heerlijk met die jonge talenten”, zegt Snoei. “Ik heb ook met dat soort elftallen gewerkt. Die jonge gasten lopen vaak nog harder dan de teleurgestelde spelers uit het eerste elftal. Maar het nijgt wel naar competitievervalsing.”

Geen muts
Voordat de training dondermiddag begon voor Telstar kwamen een aantal spelers met een muts het veld op. “Sodemieter op met die muts”, reageerde Snoei. “Het is twaalf graden dus ga je niet met een muts lopen. Daar is het het weer niet voor. Er is ruimte voor een muts, maar dan moet het onder het vriespunt zijn”, zegt Snoei over de spelers die dachten dat het koud ging worden.

Vanavond om 20.00 uur begint Telstar aan het competitieduel tegen Jong PSV. De wedstrijd is live op de radio te volgen bij mediapartner NH Sport. De uitzending begint om 19.00 uur.

Klik HIER voor de reportage die NH Nieuws maakte in de aanloop naar dit belangrijke weekend voor Telstar.

Cookieinstellingen