Ongekende luxe bij Telstar na overwinning op Go Ahead Eagles

Telstar heeft gisteravond goede zaken gedaan door in een bijna uitverkocht eigen huis met 3-1 te winnen van Go Ahead Eagles.

(bron: NH Nieuws)

Daardoor staan de Velsenaren nu nog steviger op de 4e plaats van de Jupiler League met een gelijk aantal punten als de nummer drie, Fortuna Sittard, dat een beter doelsaldo kent. Door de verpletterende nederlaag van Jong Ajax, dat met 0-5 in Amsterdam voetballes kreeg van De Graafschap.

De wedstrijd in Velsen kende een wervelende eerste helft. Al in de 6e minuut kreeg Melvin Platje de kans op de 1-0  maar schoot hoog over. Niet veel later kwam toch de openingstreffer voor Telstar toen de bal via Platje en Mo Osman voor de voeten van Jerdy Schouten kwam, die de bal hard tegen de touwen schoot.

Go Ahead Eagles probeerde het na ruim twintig minuten met een schot van afstand  van de voet van Pieter Langedijk. Na 28 minuten werd het echter 2-0 voor Telstar door een afstandschot van Osman.

Tim Hölscher
In de hoop het tij te keren bracht Gp Ahead trainer Leon Vlemmings Patrick Maneschijn in voor Tim Hölscher. De invaller kreeg gelijk een goede kans, maar zag zijn schot geblokt door een Telstar-verdediger.

Missers Novakovich
In de slotfase van de eerste helft kreeg Andrija Novakovich drie kansen om het duel voor de pauze nog te beslissen. Een afgekeurd doelpunt en het missen van twee 1-op-1 situaties waren echter het resultaat.

Tweede helft
De aanvalsstorm van de eerste helft was in de tweede helft een stuk minder. Osman en Toine van Huizen kregen kleine kansen, maar geen direct gevaar voor doelman Stevens.

Aansluitingstreffer Hendriks
Go Ahead Eagles kwam in de 70e minuut terug in de wedstrijd. De aansluitingstreffer werd gemaakt door Sam Hendriks, voor de wedstrijd nog beloond met een Bronzen Stier voor, ‘beste speler van de eerste periode’.

Punter Osman
De blijdschap voor de Deventenaren was echter van korte duur, want even later was het Osman die de marge weer vergrootte naar 2 punten. Uit een vrije trap van Rodny Cabral kwam de bal voor de voeten van Osman, die de bal op de punt van zijn schoen nam en in het Eagles-doel liet verdwijnen.

Door de overwinning staat Telstar steviger op de vierde plaats met 23 punten uit twaalf duels. De bezoekers uit Deventer hebben na evenveel wedstrijden zeventien punten.

Opstelling Telstar: De Boer; Brito, Van Heertum, Van Huizen, Cabral; Korpershoek (Knol/89), Osman, Schouten; Sno (Njah/70), Novakovich, Platje (Van Iperen/80)

Opstelling Go Ahead Eagles: Stevens; Groenbast, Ketting, Beukema (Soumaoro/65), Corbin-Ong; Suk, Hölscher (Maneschijn/32), Overgoor, Langedijk; De Kogel (Werkhoven/72), Hendriks

Klik HIER voor een verslag van mediapartner NH Nieuws met interviews van spelers en trainer