Zeven Zussen Zomerfestijn in Bibliotheek Velsen

02 jul , 17:10 Nieuws
zomerfestijn
VELSEN - Vanaf maandag 8 juli organiseert Bibliotheek Velsen, in samenwerking met KunstForm Velsen en Volksuniversiteit IJmond, het Zomerfestijn. Op het programma staan vier middagen vol workshops, cultuurproeverijen, ontmoetingen, kunst en dans. De inspiratie voor dit jaar komt uit de landen in de boekenserie "De zeven zussen" van Lucinda Riley.
Elke middag staat een land centraal maar gaat het vooral om de gezelligheid en het samenkomen. De workshops passen bij het thema van de dag en bieden een veelzijdige kennismaking met het land, door middel van smaken, cultuur, kunst en een introductie tot de taal en literatuur.
8 juli staat in het teken van Engeland. Doe mee met de workshop gebaren en proef van de heerlijke scones met clotted cream en jam. Manon Kinders vertelt over de schrijver Lucinda Riley, die zij zelf heeft ontmoet. Ga mee door de collectie van Bibliotheek en dompel jezelf thuis nog verder onder in de Engelse literatuur.
15 juli staat Kenia centraal en leer dansen op Afrikaanse klanken. Kom smullen van Chapati's en Nyama Choma. Ook vanmiddag nemen we je mee in de collectie van de Bibliotheek zodat je ook thuis je verder te verdiepen in Kenia en Afrikaanse schrijvers. Slecht ter been? Geen probleem! Ook vanuit je luie stoel kun je mee doen met de dansworkshop van Quinty.
Op 22 juli ontdek je Noorwegen maak je kennis met de sagen en legenden. Doe mee met de introductie workshop dwarsfluit en ontdek de Peer Gynt suite. We serveren een glaasje Appelcider en RØkelaks 'n FlatbrØd.
De zussen zijn ook te vinden in exotische oorden. Doe op 29 juli mee met de keramiek workshop Tegelwijsheid. Geniet van heerlijke koele mocktails met warme Bolinho de Chuva. We sluiten af met een zussenquiz en de winnaar ontvang naast eeuwige roem ook een prachtig puzzelboek.
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekvelsen.nl. Kosten zijn per keer € 7,50 voor leden en € 8,50 voor niet-leden. Kaartverkoop kan telefonisch 0255 52 53 53, bij de balie van de Bibliotheek of via www.bibliotheekvelsen.nl .