NH verplaatst redactie naar IJmuiden en duikt in geweldsprobleem

24 jan , 13:11 Nieuws
img 20240120 wa0070 kopieren nh
IJMUIDEN - De redactie van mediapartner NH verhuist vanaf donderdag 25 januari naar Café Staal in IJmuiden. Aanleiding van deze tijdelijk verhuizing is het aanhoudende geweld tussen twee rivaliserende drugsbendesi n de regio en de zware maatregel die burgemeester Dales nam door bijna de hele stad aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied.
Dertig incidenten in negentig dagen
De afgelopen negentig dagen vonden al dertig incidenten plaats. Beschietingen, vuurwerkbommen, steekpartijen zijn aan de orde van de dag. De maatregel van burgemeester Dales geeft wettelijk ruimte om preventief te fouilleren in het aangewezen gebied. De nieuwsredactie van NH verdiept zich in het maatschappelijke effect van het geweld en de daarop volgende rigoureuze bestuurlijke maatregel. NH geeft de komende dagen op radio, tv en online het woord aan ondernemers, winkeliers, jongerenwerkers, onderwijzers en bovenal aan de inwoners van IJmuiden.
Sander Tromp, coördinator van regioteam IJmond, zegt hierover: “De maatschappelijke misère die gepaard gaat met drugscriminaliteit is zeker niet uniek in Nederland. De maatregel die burgemeester Dales nam is dat vooralsnog wel. Bij NH leven we voor journalistiek die ontstaat op de plek waar het gebeurt. Wij wonen en werken waar het nieuws ontkiemt en onderscheiden ons graag met deze betrokken aanpak”.
Praat mee in Café Staal
Een team van redacteuren, verslaggevers en cameramensen neemt hun intrek in Staal, het grand-café in IJmuiden dat gerund wordt door oud Telstar-keeper Cor Varkevisser en zijn vrouw Dianne. Zij openen hun deuren voor NH én voor alle inwoners van IJmuiden. NH nodigt IJmuidenaren nadrukkelijk uit om langs te komen en hun ervaringen te delen.
Alle bijdragen die ontstaan vanuit dit unieke initiatief zijn te beluisteren en te bekijken op het radio- en tv-kanaal van NH en worden verzameld op https://www.nhnieuws.nl/360ijmuiden .