Techport Innovation Centre geopend; ontwikkel- en ontmoetingscentrum voor technici van de toekomst

Foto: Aangeleverd

IJMUIDEN – Op vrijdag 31 mei 2024 was de feestelijke opening van het Techport Innovation Centre, hét ontwikkel- en ontmoetingscentrum voor de technici van de toekomst, bedrijven, onderwijs en overheid in de Metropool Regio Amsterdam, met een focus op de IJmond. Het Innovation Centre is gehuisvest in het Nova College Zeevaart te IJmuiden, en biedt voor de komende jaren volop ruimte om samen te werken, te leren en te innoveren.

“Hub moet grote impuls aan verduurzaming geven”
Mark Denys, voorzitter van Techport: “Met de komst van het Innovation Centre verwacht ik dat we een grote impuls kunnen geven aan de verduurzaming van de regio. Vanuit deze ‘hub’ gaan verschillende bedrijven en onderwijspartijen aan de slag met innovaties op het gebied van schoner en circulair produceren, energiezuiniger onderhouden en duurzamer transporteren.”

Expositie van innovatieve projecten
Tijdens de feestelijke opening toonden verschillende projecten uit de regio hun innovaties voor een duurzame IJmond-regio in een expo. Gedeputeerde Esther Rommel van de provincie Noord-Holland: “In dit center krijgen talentvolle studenten, slimme onderzoekers, ambitieuze ondernemers en inspirerende docenten de mogelijkheden die nodig zijn om de regio verder te helpen in de klimaatopgave. En dat is van groot belang in het goed opleiden van voldoende technisch personeel in de regio en ver daarbuiten.”

Gezamenlijk op weg naar de eerste groene industriezone
In tien jaar is Techport een dynamisch netwerk geworden waarbinnen ruim honderd bedrijven, scholen en andere partners samen werken aan innovatie, toekomstbestendig onderwijs en inzetbaarheid van technisch personeel, met een focus op Sustainable Industry en Smart Energy. Mark Denys: “Niet concurrentie, maar het gezamenlijk belang drijft ons. Niet voor niks is onze missie ‘samen op weg naar de eerste groene industriezone van Nederland’.

Op de foto boen:  het Techport Innovation centrum werd geopend door Esther Rommel, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Jeroen Verwoort, wethouder gemeente Velsen, Florus Roelufsen, voorzitter college van bestuur Nova College en Mark Denys, voorzitter Techport

Cookieinstellingen