112

Politie voert grote controle uit in veiligheidsrisicogebied IJmuiden

Foto: Inter Visual Studio

IJMUIDEN – De politie heeft donderdagavond een grote controle uitgevoerd op Plein 1945 in IJmuiden, waarbij voertuigen die vanaf de Noostraat langsreden willekeurig werden aan de kant werden gezet voor een grondige inspectie.

Deze actie maakte deel uit van een reeks maatregelen die getroffen zijn na een hoop recente geweldsincidenten.

Tijdens de controle werden zowel de voertuigen doorzocht als de inzittenden gefouilleerd, waarbij de politie met name op zoek was naar verboden wapens. IJmuiden is in januari aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat de politie extra bevoegdheden geeft om zonder directe aanleiding controles uit te voeren.

Na elke controle ontvingen de bestuurders een flyer waarop de reden van de controle stond vermeld. De flyer bedankt de gecontroleerden voor hun medewerking en legt uit dat het preventief fouilleren bedoeld is om wapenbezit en wapengeweld tegen te gaan.

Een aanwezige agent liet weten tevreden te zijn met de resultaten van de controle. “We vinden niet veel illegale voorwerpen, wat aantoont dat mensen deze ook minder bij zich dragen. Dat is een goed teken voor de veiligheid.”

Cookieinstellingen