Jaarlijkse dodenherdenking Tata Steel

Foto: IJmond Nieuws

VELSEN – Op zaterdag 4 mei 2024 organiseert Tata Steel de jaarlijkse dodenherdenking bij het oorlogsmonument aan de Wenckebachstraat. Tijdens deze herdenkingsbijeenkomst wordt in het bijzonder stilgestaan bij de negenenzestig medewerkers van Tata Steel (Hoogovens) die tijdens de Tweede Wereldoorlog omkwamen.

Elk jaar wordt een slachtoffer speciaal uitgelicht met een persoonlijk verhaal. Zo ook dit jaar. Op 22 september 1942 is de 28-jarige Freek van der Meij omgekomen bij een bombardement op het terrein. Dit jaar zal zijn dochter met haar familie als nabestaanden aanwezig zijn. De dochter, mevrouw Ank van der Meij, zal haar ervaring delen met het publiek. Lees HIER haar verhaal.

Floor Felten, directeur services bij Tata Steel, en een vertegenwoordiger van de Centrale Ondernemingsraad zullen kransen leggen bij het oorlogsmonument en bij het gedenkteken ter herinnering aan de dwangarbeiders uit de oorlogsjaren.

De herdenking begint om 9.45 en zal tot 10.30 duren. Het gaat om een openbare aangelegenheid; publiek is van harte welkom om erbij aanwezig te zijn.

Cookieinstellingen