112

Hennepplantage met 1300 planten opgerold in bedrijfspand Velserbroek

Foto: Google - streetview

VELSERBROEK – Vandaag heeft de politie samen met gemeentelijke toezichthouders een  controle uitgevoerd in een bedrijfspand aan de Zadelmakerstraat in Velserbroek. Hierbij is een grote hennepplantage met 1300 planten aangetroffen in een verborgen ruimte in het winkelpand.

(bron: Gemeente Velsen)

De vondst kwam aan het licht na een melding bij Meld Misdaad Anoniem (MMA), waarna de controle werd uitgevoerd. In het kader van het zogenaamde ‘Damoclesbeleid Velsen 2021”, heeft burgemeester Frank Dales aangegeven het pand te sluiten voor de duur van zes maanden.

“Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van alle inwoners van Velsen hard nodig. Dit bleek opnieuw bij deze situatie in Velserbroek. Daarom roep ik ook u op om bij de politie te melden als u signalen krijgt dat in uw buurt drugs verhandeld worden of dat er een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig is”, aldus burgemeester Frank Dales.

Cookieinstellingen