Interview met auteur Karin Amatmoekrim in Bibliotheek IJmuiden

Karin Amatmoekrim
Karin Amatmoekrim
Foto: Sascha de Boer / aangeleverd Bibliotheek IJmuiden

IJMUIDEN – Op woensdag 20 maart verwelkomt Bibliotheek IJmuiden de in IJmuiden getogen auteur Karin Amatmoekrim voor een interview in het kader van de Boekenweek.

Met zeven gepubliceerde werken op haar naam, waaronder de bekende titels  ‘Het Gym, ‘De man van veel’ en ‘Tenzij de vader’, heeft Amatmoekrim zich gevestigd als een veelzijdige schrijver met een scherp oog voor maatschappelijke thema’s.

‘Het Gym’ werpt een licht op thema’s van kansengelijkheid door het verhaal van een Surinaams meisje op een gymnasium in Velsen te vertellen. Dit biedt een uitgelezen kans om de discussie aan te gaan over de lokale situatie in Velsen en de bredere context van onderwijs en diversiteit.

‘De man van veel’ verkent het leven van Anton de Kom. Amatmoekrim legt een link tussen de schrijver en verzetsheld De Kom en het koloniale verleden.

In het boek ‘Tenzij de vader’, gaat Amatmoekrin op zoek naar de man achter de verhalen, in de hoop haar vader te vinden.

Interviewer Kashif Amin zal in gesprek met Karin Amatmoekrim niet alleen haar persoonlijke inzichten belichten, maar ook een platform bieden voor een interactief gesprek met het publiek. Dit is een unieke kans voor lezers en geïnteresseerden om dieper in te gaan op de thema’s die Amatmoekrim’s werk doordringen. Natuurlijk is er gelegenheid om je  eigen gedachten en ervaringen te delen.

  • Woensdag 20 maart 2024 in de Bibliotheek IJmuiden.
  • Inloop om 19.15 uur, start om 19.30 uur. Leden € 4,-, anders € 5,-. Inclusief gratis kopje koffie of thee. Meer informatie op de website www.bibliotheekvelsen.nl.
Cookieinstellingen