112

Burgemeester sluit pizzeria in IJmuiden na explosie

Foto: Inter Visual Studio

IJMUIDEN – Burgemeester Frank Dales heeft besloten om een pand van een pizzeria aan de Kennemerlaan 17 te sluiten nadat daar op zaterdagochtend een explosief af is gegaan. Daarnaast wordt er aan de Kromme Mijdrechtstraat cameratoezicht geplaatst na een schietpartij op 13 februari, waarbij een 26-jarige man uit Velsen om het leven kwam.

(bron: Gemeente Velsen / NH)

Dales schrijft in een brief dat de politie aangeeft dat het niet ondenkbaar is dat er binnen afzienbare tijd meer van dit soort incidenten op deze locatie plaatsvinden. “Het open zijn van de onderneming en daarmee het aanwezig zijn van personeel en/of bezoekers vormt een gevaar voor hun eigen veiligheid en die van de omgeving.”

Het pand is met ingang van maandag 18.00 uur dicht en blijft voor minimaal twee weken gesloten. Daarna wordt gekeken of de kans op meer incidenten nog steeds hoog is.

Cameratoezicht Kromme Mijdrechtstraat
Ook heeft de burgemeester besloten om cameratoezicht te plaatsen aan de Kromme Mijdrechtstraat. Daar vond 13 februari een schietpartij plaats waarbij een 26-jarige Velsenaar om het leven kwam. “Naar aanleiding hiervan organiseerden wij op 16 februari 2024 een bewonersbijeenkomst. Uit de bijeenkomst bleek dat het veiligheidsgevoel van omwonenden was aangetast. Dit begrijp ik volledig”, aldus Dales.

De bewoners hebben tijdens de bijeenkomst aangegeven dat het plaatsen van tijdelijk cameratoezicht het gevoel van veiligheid vergroot. De camera wordt vandaag geplaatst en blijft drie weken staan.

Cookieinstellingen