Verduurzaming 78 woningen Vecht- en Scheldestraat gestart

Foto: Woningbedrijf Velsen

IJMUIDEN– Deze week is Woningbedrijf Velsen samen met AC Borst Bouw gestart met de verduurzaming van 78 woningen in de Vecht- en Scheldestraat. De Vechtstraat is als eerste aan de beurt. In februari 2024 volgt de Scheldestraat.

De woningen aan de Vechtstraat 121 t/m 179 en Scheldestraat 62 t/m 156 worden zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant goed opgeknapt. Daarbij staan duurzaamheid en comfortabel wonen voorop.

Hellen Leijen, projectleider Woningbedrijf Velsen: “De woningen krijgen een compleet nieuwe buitengevel, kozijnen en een nieuw dak. Daarnaast worden de badkamers, keukens en toiletten opgeknapt. De woningen zijn hierna veilig, geïsoleerd en tochtvrij en dus energiezuiniger.”

Na de werkzaamheden gaan de huidige energielabels van F en G in 60% van de woningen naar een A-label en 40% naar een B-label. Goed nieuws voor de bewoners dus!

Enthousiaste bewoners
De bewoners konden afgelopen zomer alvast een kijkje nemen in de modelwoning. Dat de bewoners blij zijn met de opknapbeurt bleek wel uit de daarna gehouden bewonerspeiling: ruim 80% stemde binnen een week in met de werkzaamheden.

De afgelopen weken zijn de werkzaamheden bij wijze van proef in 2 woningen uitgevoerd. De bewoners zijn heel tevreden met het eindresultaat.

Vanaf deze week gaat de aannemer volop aan de slag. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2024.

Cookieinstellingen