Storm Poly bezorgt Pieter Vermeulen Museum spechtennest

Foto: Pieter Vermeulen Museum

DRIEHUIS – Storm Polly heeft het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis een bijzondere uitbreiding van de collectie opgeleverd. Toen medewerkers van tuincentrum Haan uit Santpoort-Noord onlangs een door de storm gevelde boom opruimden, ontdekten ze dat er een spechtennest in zat. Het nest is aan het Pieter Vermeulen Museum geschonken, waar het binnenkort te zien zal zijn.

Eerst wordt het spechtennest ingevroren, om ervoor te zorgen dat eventueel achtergebleven insecteneitjes niet uit gaan komen. De drie stukken van de boom worden vervolgens weer aan elkaar vastgemaakt. Tenslotte wordt de boomstam in de lengte doorgezaagd en van een plaat plexiglas voorzien, zodat bezoekers van het natuurmuseum het hele spechtennest goed kunnen bekijken.

Kriebelbeestjes in de zomervakantie
Spechten zijn dol op insecten. De vele soorten kriebelbeestjes die op en in bomen leven staan dan ook op het menu van deze luidruchtige vogels. In het Pieter Vermeulen Museum kun je in de zomervakantie meer leren over insectensoorten en het belang van deze en andere kriebelbeestjes in de natuur. De speciale thematentoonstelling ‘Kriebelbeestjes’ is geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. Een leerzaam uitje voor het hele gezin, waarin de vele dieren die ook in tuinen leven centraal staan, zoals insecten, spinnen, slakken en wormen. Kinderen leren in deze interactieve tentoonstelling over de natuur door zelf te kijken, voelen, ruiken en luisteren. Er is ook een leuke speurtocht voor bezoekers.

Ruimere openingstijden
Speciaal voor de zomervakantie heeft het Pieter Vermeulen Museum ruimere openingstijden. De tentoonstelling Kriebelbeestjes en de vaste collectie zijn te bezoeken op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Kaartjes reserveren kan via www.pietervermeulenmuseum.nl. Het is ook mogelijk om kaartjes bij de kassa van het museum te kopen. Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL Driehuis.

Cookieinstellingen