Telstar Vrouwen pakken 2 punten ten koste van door scheidsrechter benadeeld Feijenoord

'hands' en nog 'r eens 'hands'

VELSEN – Het is de Telstar Vrouwen vandaag gelukt om op eigen terrein een punt te pakken tegen Feyenoord Vrouwen 1.

De Rotterdammers waren in de 31e  minuut op voorsprong gekomen nadat eerder al een doelpunt was afgekeurd wegens hands. Bij nadere beschouwing van de beelden bleek dat een blunder van de arbitrage. Vanuit een corner van de Feijenoord Vrouwen werd de bal door Amber Verspaget ingeschoten, maar door Telstar-speelster Anna Ursem met de hand uit de goal geslagen, waarna de bal tegen de hand van Verspaget aankwam. De bal bleek daarbij ook over de doellijn te zijn gegaan en dus was er sprake van een zuivere goal. De scheids zag het echter anders.

Na alsnog de 0-1 voor Feijenoord leek de score verder ongewijzigd te blijven totdat Isa Gomez in blessuretijd uithaalde en de bal via de vingertoppen van Weimar en de paal in het Feijenoorddoel liet verdwijnen.

Door het gelijke spel staat Feijenoord nu op de 6e plaats van de Eredivisie. Telstar staat 9e.