Bijna mandjes tekort in Velsen-Zuid: Telstar wint met 5-3 van MVV

Rein Smit, goed voor een hattrick tegen MVV

VELSEN ZUID – Een sensationeel voetbalavondje in Velzen-Zuid, waar Telstar gisteravond de inhaalwedstrijd tegen MVV met 5-3 wist te winnen met in de hoofdrol Rein Smit, die zijn eerste basisplaats van het seizoen bekroonde met een hattrick.

(foto’s: Dennis Gouda)

Trainer Mike Snoei moest het doelpuntenspektakel vanaf de tribune bekijken. Hij kreeg zaterdag tegen FC Dordrecht zijn vierde gele kaart en moest daarom assistent Uli Landvreugd de honneurs waar laten nemen.

Mike Snoei: vanaf de tribune zag hij dat ’t goed was

Het feestje voor Telstar werd al geopend in de twintigste minuut toen Christos Giousis de 1-0 scoorde. Een voorsprong die echter van korte duur zou zijn omdat zes minuten later Jarne Streuckers alweer zorgde voor de gelijkmaker.

Toch zou ook bij MVV de euforie van de gelijkmaker van korte duur zijn, want toen… toen kwam Rein Smit. Hij mocht in de basis starten omdat Glynor Plet rust werd gegund met het oog op het drukke programma. Een basisplaats die een gouden randje kreeg. In de 28e minuut was hij het die Telstar opnieuw op voorsprong bracht door op aangeven van Blackson van dichtbij binnen te tikken. En zes minuten later was het opnieuw raak voor Rein Smit toen hij vanaf de rechter zijkant de bal keihard en onhoudbaar binnen knalde.

Na de rust zette Smit zijn feestje nog even voort. In de 49e minuut vond hij opnieuw het dak van het doel van MVV op aangeven van Christos Giousis, waarmee zijn eerste hattrick in het profvoetbal een feit was.Toch was daarmee de strijd nog niet gestreden wedstrijd, want tien minuten na de 4-1 was het alweer 4-3 door doelpunten van Koen Kostons en Rein van Helden, waarmee de spanning weer helemaal terug was in de wedstrijd. Ondanks aandringen van de ploeg uit Maastricht was het uiteindelijk toch Telstar dat de genadeklap uitdeelde. Glynor Plet, in het veld gekomen na de publiekswissel van Rein Smit, besliste de wedstrijd definitief door in de 87e minuut de bal achter MVV-doelman Romain Matthys te schieten en daarmee te tekenen voor het ‘vijfde mandje’ aan het typische Telstar-scorebord. Voor Plet was het zijn 50e doelpunt voor Telstar.

Plet tekent voor de 5-3

Door de overwinning klimt Telstar naar de negende plek in de eerste divisie. Aanstaande vrijdag wacht de volgende wedstrijd. Dan komt Almere City op bezoek in Velsen-Zuid.

Klik HIER voor de uitgebreide beeldimpressie van fotograaf Dennis Gouda.