Telstar verliest tegen periodekampioen Sparta

Dylan Mertens, maker van de 2-2

Telstar heeft in een doelpuntrijke wedstrijd verloren van Sparta, dat daarmee de periodetitel pakte. De Velsenaren kwamen terug van een 2-0 achterstand, maar tien minuten voor tijd maakte invaller Halil Dervişoğlu de winnende voor de Rotterdammers: 3-2.

(bron: NH Nieuws)

De Velsenaren troffen met Sparta een extreem gemotiveerde tegenstander; winst voor de Rotterdammers betekende winst van de eerste periode en een plek in de play-offs voor promotie.

DE eerste helft was duidelijk voor Sparta dat tegen een wat zenuwachtig opererend Telstar na 23 minuten de leiding nam toen Lars Veldwijk vanuit een corner van de rechterkant hard de bal hard achter doelman Zonneveld kopte.

Dit trucje mocht Veldwijk drie minuten later nog een keer overdoen, waardoor het na 26 minuten spelen al 2-0 stond voor de Rotterdammers.

Toch zouden de Witte Leeuwen geen Witte Leeuwen zijn als zij zich niet zouden terugvechten. Na 8 minuten in de tweede helft was het dan ook Terell Ondaan die voor de aansluitingstreffer zorgde. Dylan Mertens zorgde vervolgens in de 65e minuut voor de gelijkmaker.

Toch zou het periodekampioenschap de Rotterdammers niet ontgaan. Tien minuten voor tijd was het Halil Dervişoğlu die alsnog de avond voor Telstar verpestte door, voor de derde keer deze avond, de bal achter doelman Zonneveld in het net te laten verdwijnen.

Telstar staat inmiddels op de 13e plaats in de Keuken Kampioen Divisie met 12 punten uit 11 wedstrijden, precies de helft van het aantal punten van Sparta, dat op de 2e plaats staat op 2 punten afstand van GA Eagles.

Klik HIER voor het uitgebreide verslag van mediapartner NH Nieuws en voor het interview met Telstar-trainer Mike Snoei.