Telstar thuis hard onderuit tegen NEC

Telstar heeft ruim verloren van NEC in de tiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Mike Snoei ging thuis met 0-3 onderuit.

(bron: NH Nieuws)

NEC pakte slechts één punt in de afgelopen drie competitiewedstrijden. Telstar haalde ondanks het wisselvallige spel moed uit de overwinning op Helmond Sport. Gisteravond zakte die moed in de schoenen.

De vooruitzichten leken aanvankelijk hoopvol. Frank Korpershoek deed weer mee aan de zijde van Telstar, net als nieuweling Terrel Ondaan. De laatste kende vorige week een vliegende start door in zijn debuut als invaller een assist op Anass Najah te geven.

Deze hoop werd echter al na 5 minuten de grond in geboord toen Telstar op achterstand kwam door een doelpunt van Jonathan Okita. De stand bleef de volledige eerste helft overeind.

Hoewel Telstar, met name in de tweede helft, het betere van het spel had, wisten de Velsenaren dat niet in doelpunten uit te drukken. Naarmate de tweede helft verder verstreek trok NEC meer het spel naar zich toe wat 20 minuten voor tijd uitmondde in een penalty nadat Jasper van Heertum NEC-aanvaller Ole Romeny in het strafschopgebied haakte. Sven Braken benutte de penalty: 0-2. Diezelfde Sven Braken bepaalde 7 minuten later ook de einduitslag: 0-3

Telstar heeft na tien gespeelde wedstrijden twaalf punten. Daarmee staat de ploeg dertiende.

Klik HIER voor het complete wedstrijdverslag van mediapartner NH Nieuws en voor het interview van NH met Telstar-trainer Mike Snoei