Ruim tienduizend woningen in Velsen mogelijk niet brandveilig

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ruim 10.000 woningen in Velsen zijn mogelijk onveilig bij brand. Dat bevestigt de gemeente aan mediapartner NH Nieuws. Het gaat om ongeveer 2.000 woningen van woningcorporaties en om 9.700 woningen van particuliere eigenaren, VVE’s en commerciële verhuurders.

(bron: NH Nieuws)

Volgens de IJmuider Courant heeft één op de drie woningen in de gemeente mogelijk geen brandveilige constructie. Bij die woningen is mogelijk ruimte tussen de woningmuur en het dak, waardoor brand snel kan overslaan.

De gemeente laat aan NH Nieuws weten dat de problemen zich bij ruim tienduizend woningen kunnen voordoen. “Of dat ook daadwerkelijk zo is, stellen we vast via inspecties. Het is niet zo dat één op de drie woningen ook echt onveilig is.”

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brandweer geen rol heeft in advisering en inspectie bij particulieren. Wel zijn ze op de hoogte van het probleem: “Er is een tijd geleden een brief over verschenen naar aanleiding van een brand in Haarlemmermeer.” De inspectie ligt bij de gemeente.

Alle eigenaren van de particuliere woningen krijgen een brief van de gemeente met het verzoek om te laten controleren of hun woning voldoet aan de brandveiligheidseisen. De eigenaren zijn daar zelf verantwoordelijk voor. De woningcorporaties richten zich op hun eigen woningen.

Cookieinstellingen