Telstar gaat strijden om promotie naar eredivisie

Andrija Novakovich en Melvin Platje bepalend bij de 1-0

Met een 1-0 overwinning op Jong Utrecht heeft Telstar vrijdagavond een plaats veiliggesteld in de halve finales van de play-offs. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Melvin Platje die een penalty benutte nadat Andrija Novakovich binnen het strafschopgebied naar de grond was gewerkt.

(bron: NH Nieuws)

In de openingsfase waren kansenverhouding tussen Telstar en Jong Utrecht redelijk in evenwicht. Aan Telstar zijde waren het mogelijkheden van Andrija Novakovich, Mohamed Hamdaoui en Melvin Platje, maar doelman Nijhuis hield zijn doel schoon.

Novakovich kreeg in de 41e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Na een aanval via Platje en Hamdaoui kwam de bal bij de doelpuntenmaker, die te nonchalant zijn voet tegen de bal probeerde te zetten, waardoor de bal alsnog over de achterlijn rolde.

Strafschop Telstar
Nauwelijks een minuut later werd de Amerikaans international in het strafschopgebied naar de grond gewerkt waardoor Telstar een strafschop kreeg toegewezen. Aanvaller Platje schoot deze onberispelijk binnen.

Tweede helft
De ploeg van Mike Snoei ging in de tweede helft direct opzoek naar een tweede treffer. Shaquil Sno leverde een voorzet af bij Hamdaoui. De inzet van de handige middenvelder werd echter gekraakt door de Domstedelingen.

Halve omhaal
Novakovich probeerde het een kwartier voor tijd op een fraai wijze. De lange Amerikaan plukte een voorzet van Platje met een halve omhaal uit de lucht, maar schoot de bal over de lat. Hamdaoui plukte in de 80e minuut een pass van Toine van Huizen fraai uit de lucht, dribbelde richting het Utrechtse doel, maar school zelf in plaats van de bal breed te leggen op de vrijstaande Novakovich.

Spanning
In de blessuretijd was het voor het publiek billenknijpen. Jong FC Utrecht legde zich niet neer bij een nederlaag en leverde nog twee grote kansen op de mat, maar Rody de Boer en Elson Brito hielden het Velsense doel schoon.

Telstar staat na 36 wedstrijden op de vijfde plaats van de Jupiler League met 61 punten. Tegenstander Jong FC Utrecht blijft hekkensluiter met 26 punten.

Klik HIER voor de interviews van mediapartner NH Nieuws met Mike Snoei en Mohamed Hamdaoui.