Telstar speelt met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op bezoek bij Go Ahead Eagles heeft Telstar genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Op de Adelaarshorst werd het 1-1. Andrija Novakovich (wie anders) scoorde namens de Velsenaren.

(bron: NH Nieuws)

Zonder Frank Korpershoek, die vrijdag zijn contract verlengde, begon Telstar aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead. Het begin was goed, maar een kopbal van Jasper van Heertum werd van de lijn gehaald en Jerdy Schouten schoot net naast.

1-0
Ondanks het voortvarende begin van Telstar was het toch Go Ahead Eagles  dat in de achttiende minuut op 1-0 kwam. Uit een hoekschop werkte Givan Werkhoven de bal achter Telstar-doelman Rody de Boer. Bruno Andrade schoot even later in kansrijke positie naast.

1-1
Na rust zorgde Novakovich voor de verdiende gelijkmaker. De spits werd diep gestuurd door Anass Najah en met links werkte hij (voor de 18e keer dit seizoen) binnen: 1-1. Daarna kwam Melvin Platje in het veld. De aanvaller kreeg direct een kans, maar de voorzet van Shaquill Sno ging net aan hem voorbij.

Redding De Boer
Vlak voor tijd kwam Telstar nog goed weg. Een kopbal van Joey Suk werd fraai gekeerd door De Boer. Aan de andere kant schreeuwde Platje om een strafschop na vermeend hands, maar de bal ging niet op de stip.

Nog altijd vierde
Ondanks het gelijkspel blijft Telstar vierde. De achterstand op koploper Jong Ajax is met nog acht wedstrijden te gaan negen punten.  Jong Ajax nam de koppositie in de Julpiler League over van NEC dat tegen SC Cambuur niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel.

Revanche
Zaterdag 24 staat voor Telstar de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. Op papier een tegenstander waar punten tegen behaald zouden moeten kunnen worden. RKC Waalwijk staat op de op één na laatste plaats met alleen Jong Utrecht achter zich. Eerder dit seizoen ging de formatie van Mike Snoei echter snoeihard met 4-1 onderuit tegen de Brabantse formatie. Het kan dus een warm avondje worden in Velsen, want de Witte Leeuwen willen niets liever dan revanche.

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Iperen, Van Heertum, Brito; Van Huizen, Schouten, Najah (Platje/64); Hamdaoui (Lynen/90), Novakovich en Sno (Toretta/82).

Klik HIER voor de nabeschouwing en het interview van mediapartner NH Nieuws met Mike Snoei.

Cookieinstellingen