Laurens ten Dam tipt Langeveld of Ockeloen voor strandrace Egmond

Foto: Wim Meijer Fotografie

Morgenochtend, zaterdag 13 januari, staat Wijk aan Zee al vroeg in het teken van de grootste MTB strandrace ter wereld, de Egmond-Pier-Egmond.

Maar liefst 3400 mountainbikers worden al om 09.00 uur ‘weggeschoten’ door burgemeester Hetty Hafkamp van Bergen voor hun tocht over het strand naar de Noordpier in Wijk aan Zee en weer terug; een heroïsche over een afstand van maar liefst 38 kilometer met enkele venijnige strand op- en afgangen in datzelfde Wijk aan Zee en in Castricum.

Onder de renners een fors aantal nationale en internationale toprenners waaronder de Nederlandse topfavorieten Laurens ten Dam, Sebastian Langeveld en Jasper Ockeloen

Over de strobalen
Laurens ten Dam was tijdens de persconferentie vrijdagmorgen uiterst bescheiden over zijn eigen kansen op de eindoverwinning: “Ik geef de meeste kansen aan Sebastian Langeveld en Jasper Ockeloen”, aldus de 37-jarige renner van  Team Sunweb. “Het is een technische strandrace. Al zit ik er in Castricum bij, als Ockeloen daar over die strobalen springt dan is het voor mij: ‘tot in Egmond’. Dat ga ik niet proberen.”

Gedoodverfde favoriet voor de eindzege Jasper Ockeloen.

Eindsprint
Europees kampioen Ockeloen liet vorig jaar al zien zo behendig met de fiets te zijn dat hij zonder af te stappen met fiets en al over de strobalen sprong. Hij wordt dan ook gezien als favoriet voor de eindzege. Wel is de technisch begaafde renner zich ervan bewust dat hij het niet op een eindsprint aan moet laten komen.
Ockeloen over zijn kansen: “Het deelnemersveld is hier misschien wel sterker dan op het EK. Voor mij is het het beste als ik alleen wegrijd. Ik moet een sprint met Sinkeldam voorkomen. Richard Jansen kan ook goed aankomen. Die twee zijn gevaarlijk.

Twee passages Wijk aan Zee
De renners passeren morgenochtend tweemaal Wijk aan Zee: eerst in een rechte lijn richting Noordpier en terug met een lus bij het Strandhuis naar Hotel het Hoge Duin. Wie de passage daar wil meemaken moet er voor zorgen vanaf 09.15 uur ter plaatse te zijn.

article
12090
Laurens ten Dam tipt Langeveld of Ockeloen voor strandrace Egmond
Morgenochtend, zaterdag 13 januari, staat Wijk aan Zee al vroeg in het teken van de
https://velsen.nieuws.nl/nieuws/12090/laurens-dam-tipt-langeveld-ockeloen-strandrace-egmond/
2018-01-12T21:49:31+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/350/2018/01/12215650/5I5A9005.jpg
Egmond-Pier-Egmond, strandrace
Nieuws, Sport en Gezondheid