Telstar fors onderuit tegen Jong PSV: 6-0

Moeilijke avond voor Telstar-doelman Rody de Boer: 6x vissen!

Na de nederlaag in Waalwijk vorige week was Telstar gebrand op een overwinning tegen Jong PSV. Het werd echter een éénrichtingsverkeer wedstrijd naar het doel van Rody de Boer, die uiteindelijk zes keer moest vissen. Telstar zelf kwam niet tot scoren.

(bron: NH Nieuws)

In de eerste tien minuten was Telstar de betere partij. De ploeg van Mike Snoei moest het doen zonder Andrija Novakovich, die geblesseerd in Velsen-Zuid is achtergebleven. Dat de aanvaller werd gemist werd al snel duidelijk.

Jong PSV opende in de 13e minuut de score. Een actie van Sam Lammers werd binnengetikt door Albert Gudmundsson. Niet veel later maakt Matthias Verreth er met een kiezelhard schot 2-0 van.

Rode kaart
Rodney Lopes Cabral krijgt na een half uur voetballen de rode kaart. De verdediger loopt de doorgebroken Jong PSV’er Donyell Malen omver. De gegeven strafschop werd benut door Malen zelf, al zat doelman Rody de Boer aan de bal. Nog voor de thee maakte Malen zijn tweede treffer. Van links kwam hij naar binnen en haalde verwoestend met rechts uit en liet daarbij De Boer kansloos.

Drama compleet
Het drama in Eindhoven werd in de tweede helft als maar groter. Na de pauze zet Dante Rigo vanuit een vrije trap de 5-0 op het scorebord. In de 70e minuut werd het zelfs 6-0 door Nikolai Laursen. Telstar liet in de tweede helft nauwelijks wat zien. Alleen Gerson Rodrigues probeerde de eer te redden, maar tevergeefs.

Door de nederlaag zakt Telstar naar de zesde positie met 21 punten. Jong PSV staat er vlak achter met twee punten minder.

Opstelling Jong PSV: Van Osch; Van Vlerken, Abels, Carolina, Ritzmaier, Rigo, Gudmundsson, Duarte, Verreth, Lammers, Malen

Opstelling Telstar: De Boer; Cabral, Van Heertum, Van Huizen; Brito; Korpershoek, Osman (Najah/62), Schouten (Sno/77); Rodrigues, Hamdaoui (Van Iperen/38) , Platje

Klik HIER voor het interview dat Mediapartner NH Nieuws had met trainer Mike Snoei na afloop van de wedstrijd.