IJmuiden geniet van zonovergoten avondvierdaagse

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nadat maandag de eerste avond van de IJmuidense Avondvierdaagse werd afgelast omdat het KNMI ‘code geel’ had afgegeven in verband met verwacht slecht weer, is het de afgelopen twee avonden puur genieten geblazen voor de ruim duizend loper(tje)s en loopster(tje)s.

Twee van de resterende drie dagen hebben we er nu opzitten, en de omstandigheden kunnen ongeveer niet mooier. En voor vanavond, de slotavond van het jaarlijkse wandelevenement, wordt er nòg mooier weer voorspeld. Al met al dus een puur feest voor de deelnemers op de drie wandelafstanden.

Duizend deelnemers op drie afstanden
Zoals ieder jaar is ook dit jaar de 5 kilometer, met 700 lopers/loopsters weer het drukst bezet. De tien kilometer doet ’t ook niet slecht met rond de 300 deelnemers. Alleen de 15 kilometer blijkt slechts voor weinig die-hards weggelegd. De langste afstand kent dit jaar slechts 9 deelnemers. Maar gezien het enthousiasme op de andere afstanden kan het bijna niet anders dan dat in de komende jaren meer deelnemers gaan doorstromen naar de langste afstand.

Nog één avondje dus, en dan zit de Avondvierdaagse van IJmuiden er weer op. Wat dan resteert is een mooie herinnering en… onderstaande fotoserie.

Gratis downloadbaar
Door op onderstaande foto’s te klikken krijg je een grotere versie in beeld die gratis kan worden gedownload.

 

 

Cookieinstellingen