Ode aan 200 jaar KNRM; zaterdag alle reddingstations geopend in kader van 25e Reddingbootdag

Donderdagochtend 23 mei 2024 voeren maar liefst 32 reddingsboten in een soort van ‘Parade of Sail’ (waarbij Sail vervangen kan worden door ‘Save’) in konvooi van IJmuiden naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De tocht geldt als een ode aan de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) die dit jaar precies twee eeuwen bestaat.

Naast de reddingboten van de KNRM voeren reddingboten van zusterorganisaties uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Duitsland mee naar Amsterdam. Alle reddingboten zijn zaterdag 25 mei toegankelijk voor het publiek via Het Scheepvaartmuseum.

Die vrije toegankelijkheid geldt overigens voor alle reddingsstations in Nederland, want zaterdag is ook de 25e Reddingbotendag. Alle reddingstations hebben dan een open dag, waarbij ook demonstraties worden gegeven en in veel gevallen publiek ook mag meevaren met de reddingsboten.

Klik HIER voor alle informatie over de Reddingbotendag en een overzicht van openstellingen van de diverse reddingstations en aan de Reddingbotendag gekoppelde evenementen.

Cookieinstellingen