112

Inbreker in Driehuis aangehouden na woninginbraak

Foto: Wim Meijer Fotografie

DRIEHUIS – De politie heeft vanmorgen, zondag 21 januari, een 43-jarige man uit Zaanstad aangehouden op verdenking van een woninginbraak aan de Nicolaas Beetslaan in Driehuis.

Een dag eerder had de politie een melding ontvangen van een bewoner dat een verdacht persoon zich eerder die nacht in diens tuin aan de Nicolaas Beetslaan had opgehouden. Later die middag werd duidelijk dat er was ingebroken bij de buren. Op basis hiervan werd besloten de daaropvolgende nacht extra te surveilleren in Driehuis en omgeving.

Rond 01.00 uur afgelopen nacht werd door een onopvallende agent de verdachte herkent bij een woning aan de Hagelingerweg in Santpoort-Noord. Na toestemming van de officier van justitie werd de 43-jarige man aangehouden voor de eerdergenoemde woninginbraak in Driehuis.

Verder onderzoek bij de woning aan de Hagelingerweg wees uit dat daar zojuist ook een poging woninginbraak had plaatsgevonden. Bij de desbetreffende woning en in het voertuig van de verdachte werd verschillende inbrekerswerktuig aangetroffen.

De verdachte zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Cookieinstellingen