Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen seizoen 2023-2024

Foto: Joris van Bennekom

VELSEN – Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen start vandaag, vrijdag 9 juni om 12.00 uur de vrije verkoop van het nieuwe theater- en filmseizoen 2023-2024. Het nieuwe seizoenprogramma staat sinds vorige week voor iedereen online www.stadsschouwburgvelsen.nl.

Het Velsense publiek wordt in seizoen 2023-2024 bediend en verrast met een afwisselend programma. Dat gaat van populaire genres als cabaret, show, familietheater en musical tot blikvangers voor een fijnproevers-publiek dat zich uit wil leven bij dans, toneel of muziektheater. In het nieuwe culturele seizoen besteden diverse theatermakers aandacht aan het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Wij presenteren in dat kader drie bijzondere voorstellingen en films met de focus op Suriname.

Naast de toppers uit het landelijke theateraanbod is de Velsense schouwburg ook het podium voor honderden lokale theatermakers. Hun plannen zijn in het seizoenprogramma 2023-2024 meegenomen.

Peter Pannekoek

Onder andere te zien in 2023-2024 zijn nieuwe spraakmakende producties van Het Nationale Theater, Het Balletorkest,  Orkater, De Warme Winkel en Suburbia. Daarnaast dient zich een lange rij populaire cabaretnamen aan, waaronder Paul de Leeuw, Van der Laan & Woe, Rundfunk, Lenette van Dongen, Richard Groenendijk, Diederik van Vleuten, Merijn Scholten, Roué Verveer, Jawad, Jay Francis en Kasper van der Laan.  Voor het grotere showwerk worden o.a. de Ashton Brothers, Släpstick, Alex Klaasen, Ellen ten Damme en de bejubelde Nederlandse primaballerina Igone de Jongh naar Velsen gehaald. Muziek- musicalliefhebbers kunnen zich o.a. vergapen aan wat de Surinaamse tegenhanger van Soldaat van Oranje wordt genoemd: de musical Boni. Of aan spraakmakende internationale tributes aan Michael Jackson en Johnny Cash.

Eén bijzondere voorstelling met een heel speciale Velsense link is de voorstelling BABA van de als Mees Kees landelijk bekend geworden acteur Willem Voogd. Hij bewerkte het dagboek van zijn Russische grootmoeder (Baba), die in 1944 dwars door het brandende Europa per trein van Odessa naar Velsen reisde. Om zich dáár met haar grote liefde te verenigen. Willem Voogd maakte de reis opnieuw, wéér door een brandend Europa, en verwerkte zijn reis tot een aangrijpende theaterrelaas. Willem Voogd daarover: “Het is een waanzinnig liefdesverhaal. Zij heeft mijn Nederlandse opa Piet Boon uit Velsen in 1942 in Odessa leren kennen en belde uiteindelijk in IJmuiden aan bij het huis waar Piet toen woonde.”

BABA

Met seizoenprogramma 2023-2024 neemt Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen haar publiek mee richting de grote verbouwing die in de zomer van 2024 van start zal gaan en die het bestaande gebouw o.a. zal uitbreiden met een vlakkevloer-zaal, bioscoop en een aantal dans/muziekstudio’s.

Praktische informatie
Bestellen van kaarten kan online via www.stadsschouwburgvelsen.nl, telefonisch tel. 0900-1505 (ma t/m zo 11.00 – 20.00 uur, € 0,45 p/m) en aan de theaterbalie tijdens openingstijden van het theater. Of mail naar [email protected] .

Cookieinstellingen