Nog één keer terugkijken op Bevrijdingsdag 2023 in Velsen

VELSEN – Terwijl binnen de regio de focus van Bevrijdingsdag vooral gericht was op Haarlem, waar rond de 145.000 mensen samenstroomden voor Bevrijdingspop, beleefde men in Velsen op geheel eigen manier 5 mei.

Dit gebeurde onder andere met een ‘Bevrijdingsrit’ vanaf het Vestingplein in Velserbroek. Op het Vestingplein werd de groep van estafettelopers, die het vrijheidsvuur vanuit Wageningen naar Velsen  had overgebracht, opgevangen en vervolgens begeleid door een groep historische voertuigen naar Plein 1945 in IJmuiden. Daar werd door burgemeester Frank Dales het vrijheidsvuur ontstoken.

De officiële handelingen werden opgevolgd door een re-enactment van de bevrijding met historische voertuigen en soldaten, gewapend met mitrailleurs geladen met uitsluitend losse flodders.

Zowel John van der Wal van 023TVonline als fotograaf Dennis Gouda waren bij de Bevrijdingsrit aanwezig en maakten bijgaande film- en beeldimpressie.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van 023TVonline.

Hieronder enkele foto’s uit de fotoserie gemaakt door fotograaf Dennis Gouda. Klik HIER voor zijn complete uitgebreide fotoserie.

Cookieinstellingen