Telstar beleeft op alle fronten een zonnige 2e Paasdag; Roda JC volledig overklast.

Telstar juicht, Roda JC zakt de moed in de schoenen.

Witte Leeuwen declasseren club uit Kerkrade met afgetekende 4-0 overwinning; ondanks winst lijken play-offs ver weg.

Op een puur zomerse 2e Paasdag heeft Telstar een 4-0 overwinning geboekt op Roda JC. De club uit Kerkrade bleek al vanaf het begin van de wedstrijd geen vuist te kunnen maken tegen het team van Mike Snoei.

Telstar begon fel aan de wedstrijd en liet zich direct zien voor het doel van doelman Tom Muyters. Dat resulteerde al na twaalf minuten tot de eerste treffer toen Terell Ondaan bij de tweede paal een voorzet met links binnen tikte. Afgekeurd en tegen de paal
Niet veel later verdween de bal via Senne Lynen opnieuw achter Roda doelman Muijter. Het doelpunt van de Belg werd echter afgefloten vanwege een overtreding elders op het veld. En ook in de 41e minuut was Telstar dichtbij de 2-0 toen Ahmad Mendes Moreira een hoekschop bijna rechtstreeks binnenschoot. De paal stond echter een treffer in de weg.

Ook in het laatste kwartier van de eerste helft bleef Telstar op alle fronten de betere ploeg, het lukte de Velsenaren echter niet om dat nog voor rust verder in doelpunten uit te drukken.

Subtiel hakje
Dat lukte wel in de tweede helft. Senne Lynen trof doel door de bal met een subtiel hakje achter zijn standbeen langs binnen te tikken en de 2-0 op het scorebord te toveren.

Subtiel hakje van Senne Lynen

Nadat in de 62e minuut Henk Dijkhuizen met rood van het veld moest na een onbesuisde tackle op Elso Brito vervloog al heel snel de laatste hoop op een goed resultaat bij de ploeg uit Kerkrade. Uit de vrije trap die volgde op de rode kaart tekende Toine van Huizen voor de 3-0.

(Foto’s: Wim Meijer Fotografie)

En tien minuten later mocht Terell Ondaan, op een voorzet van Rodny Lopes Cabral, aanleggen voor zijn tweede van de middag: 4-0 en meteen de eindstand.

Kans op play-offs klein
Ondanks de mooie overwinning van Telstar konden de Witte Leeuwen toch niet echt juichen. Dat had alles te maken met het feit dat de kans op de play-offs uiterst klein blijft. Almere City staat, met nog 2 speelrondes te gaan, voor de 4e periodetitel 5 punten voor op Telstar. Het lijkt er dus op dat het 2-0 verlies van afgelopen vrijdagavond tegen datzelfde Almere City de Velsenaren noodlottig wordt.

Spijtig, maar dat maakt het plezier er van vandaag niet minder op.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws met interviews met trainer van Telstar Mike Snoei en aanvoerder Frank Korpershoek