Tv-boswachter Arjan Postma op strandexpeditie met Velsense jeugd

Foto: Wim Meijer Fotografie

Afgelopen zondag, 6 mei, organiseerde het kust- & innovatiecentrum BRAK! IJmuiden haar eerste activiteit voor publiek.

Het woord ‘activiteit’ is eigenlijk niet juist: zeg maar gerust een hele reeks van activiteiten rond Paviljoen Nova Zembla naast de klimtoren aan het Kennemermeer. Activiteiten die met elkaar gemeen hadden dat de natuur centraal. stond. Tv-boswachter Arjan Postma vertelde over klimaatverandering en de invloed hiervan op de natuur. Hierna ging hij met belangstellenden op strandexpeditie, op zoek naar het leven in zee, vlak aan de kust.

Tot tweemaal toe ging Arjan het water in, bewapend met een sleepnet, om even later het net te legen onder de het toeziend oog van een groep kinderen, die vooral kennismaakten met garnalen en zeedruiven. Behalve Arjan Postma was ook het Pieter Vermeulen Museum aanwezig om de kinderen ete begeleiden gedurende hun ontdekkingstocht rond natuur en klimaat. Verder werden er in de middag ook natuurwandelingen georganiseerd met een gids. Voor de echte sportievelingen was de klimtoren van PBN opengesteld en kon deze, onder begeleiding van ervaren instructeurs, worden beklommen.

BRAK! IJmuiden
BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met Pieter Vermeulen Museum, Natuurmonumenten, PBN, KIMO Nederland, Arbode Maritiem/SARCC, Kennemerstrand NV, Kondor Wessels Vastgoed, en Universiteit Leiden. BRAK! IJmuiden onderzoekt de mogelijkheden voor samenwerking met overige geïnteresseerde partijen zoals Wageningen Marine Research, KNMI en G+J media (uitgever van Quest en National Geographic).

Hieronder meer foto’s 
Klik op de foto voor een grotere (downloadbare)versie. 

Cookieinstellingen